Els pressupostos participatius, Esadecreapolis i l'acollida de persones refugiades, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple de maig / Foto: Cugat Mèdia

Un moment del ple de maig / Foto: Cugat Mèdia

La dotació dels pressupostos participatius, la sentència que perjudica l'activitat d'Esadecreapolis i l'acollida de persones refugiades provinents d'Ucraïna. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de maig, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha engegat el torn de precs i preguntes demanant si el govern podria presentar les liquidacions de plans com el d'ajuts per la Covid-19. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (15'), li ha respost que es donarà compte quan es finalitzi aquest suport.

Brugarolas també ha preguntat sobre el retorn derivat de les plusvàlues arran d'un canvi anterior en la normativa. Soler n'ha pres nota.

La regidora de Junts Núria Fernández (2') ha preguntat si "redimensionar vol dir retallar", en referència a la disminució en un milió d'euros per als pressupostos participatius. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro (20'40''), ha qualificat el comentari de ser "propaganda i demagògia". Ha justificat que, malgrat que estigui menys dotat econòmicament, "això no implica reduir la participació ciutadana".

El regidor de Junts Albert Salarich (2'44'') ha preguntat si s'ha previst algun espai perquè els equips de bàsquet de la ciutat puguin entrenar la temporada vinent. El regidor d'Esports, Francesc Carol (26'30''), ha explicat que s'estan buscant llocs alternatius, a l'espera que es pugui construir un nou pavelló a la ciutat. L'alcaldessa, Mireia Ingla (30'), ha afegit que les escoles acullen i seguiran acollint les sessions d'entrenament.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (3'40'') ha preguntat en quin punt es troben els treballs per convertir la masia de Can Canyameres en un equipament públic. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que, de la mà de l'AMB, ja s'ha adjudicat el contracte a un equip redactor del projecte i ara s'han de posar en marxa "qüestions tècniques".

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (4'50''), ha preguntat si la pista esportiva de l'escola La Mirada estarà enllestida quan comenci el curs escolar. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (35'30''), confia que està previst que la pista estigui enllestida al setembre, i la nova tanca, a l'octubre. Tot i això, no descarta que els treballs puguin estar acabats abans.

Fortuny també ha preguntat sobre les declaracions a Cugat Mèdia del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, sobre les llicències urbanístiques, les quals confia que es puguin atorgar entre cinc i vuit mesos l'any que ve. Unes afirmacions que el socialista (37') ha ratificat en seu plenària i que atribueix al reforç de recursos per escurçar els temps d'espera.

La regidora de Junts Cristina Paraira (7') ha preguntat sobre en quin punt es troben les gestions per fer el traspàs de les competències de transport urbà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Se li explicarà en comissió informativa.

La regidora de Junts Sandra Casat (8'30'') ha preguntat quin pla té l'Ajuntament per fer millores als centres escolars aquest estiu. Se li explicarà en comissió informativa.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (9'10'') ha preguntat sobre si l'Ajuntament està fent alguna cosa quant a la sentència que limita l'ús a la formació i la innovació a Esadecreapolis. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (44'40''), ha explicat que l'Ajuntament s'ha mantingut en contacte amb la Generalitat i l'AMB perquè la construcció i els usos es puguin consolidar.

Puigdomènech també ha preguntat per què no l'Ajuntament no es pot fer càrrec d'un solar que hi ha a Mira-sol, entre els carrers d'Astúries i Arnau de Vilanova, ja que assegura que hi ha la conformitat de dos dels tres propietaris. La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó (46'30''), ha justificat que ha estat la Secretària municipal qui no ha vist clara l'operació.

La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán (10'40'') ha preguntat sobre els nivells de pol·len a la ciutat i ha proposat obrir al web municipal un espai amb un indicador dels nivells d'aquest al·lergen. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (50'50''), ha explicat que des de Parcs i Jardins es retiren aquelles espècies de plantes més al·lergèniques i que s'aposta per les que tenen beneficis sobre el medi ambient i les persones.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (11'30'') ha preguntat pel futur de Villa Montserrat, al barri del Monestir. Se li respondrà en comissió informativa.

Blázquez també ha preguntat sobre quina feina fa l'Ajuntament amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per exigir que les rieres estiguin netes. Se li respondrà en comissió informativa.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (13'), ha preguntat si, davant l'arribada de persones d'Ucraïna a la ciutat, està previst incorporar traductors als casals d'estiu. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert (52'37''), ha explicat que es tracta d'un servei "inassumible".

Ciprian també ha demanat que els serveis de Premsa i Protocol de l'Ajuntament tinguin en compte l'acció de l'oposició. L'alcaldessa ha assegurat des del govern "vetllaran perquè així sigui".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.