Aprovada la segona licitació per a la construcció de l'escola La Mirada

L'Ajuntament espera tenir les obres adjudicades abans de l'estiu


Temes relacionats

La Mirada: una cursa d'obstacles ( 1/mai/22)


  • Comparteix:

El moment de la votació del ple per aprovar la licitació de la Mirada / Foto: Cugat Mèdia

El moment de la votació del ple per aprovar la licitació de la Mirada / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns la licitació per a la construcció de l'escola La Mirada per 9,7 milions d'euros. És la segona vegada que la licitació de la construcció passa pel ple, després que la primera quedés deserta, principalment perquè el pressupost no s'ajustava als preus del mercat. Ara, una vegada modificat l'expedient, ja s'ha aprovat una licitació que l'Ajuntament espera tenir adjudicada si tot va bé abans de l'estiu, segons ha concretat l'alcaldessa, Mireia Ingla, en roda de premsa. De moment, el tràmit, entrat per urgència al ple municipal, ha quedat aprovat amb el suport de tots els regidors tret de Junts, que s'hi ha abstingut perquè manté que l'emplaçament on s'ubicarà la nova La Mirada 'és incorrecte', però no volen 'frenar el procés'.

ESCOLTA-HO

Així, La Mirada continua el seu procediment. De fet, el ple també ha donat llum verda per unanimitat a l'actualització del conveni amb la Generalitat, pel que fa al pagament. Com estava previst, el Govern assumeix 5,2 milions d'euros i l'Ajuntament 4,5 milions d'euros. El retorn dels diners per part de la Generalitat al consistori, però, s'allargarà fins al 2025. "El retorn s'endarrereix perquè La Mirada també s'endarrereix", ha concretat la regidora d'Educació, Pilar Gorina.

La previsió de l'Ajuntament és que el cost final de l'escola sigui de 10,7 milions d'euros.

L'escola provisional
Mentre no estigui el nou edifici, La Mirada continuarà creixent al costat de l'escola L'Olivera. Per al curs vinent, el centre s'ampliarà amb nous mòduls per donar cabuda als més de 400 alumnes del centre. Segons ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, la llicència per instal·lar els nous mòduls "està gairebé enllestida", mentre que les obres per habilitar una pista i una tanca ja estan adjudicades. També estan adjudicats els treballs per als jocs infantils i el sorral.

"No hi ha cap motiu per pensar que no estaran posats a principis de curs", ha afirmat en roda de premsa Gorina, en resposta a les preocupacions de l'AFA de La Mirada. La regidora també ha avançat que l'Ajuntament està buscant la fórmula legal per assumir el cost de més que paguen les famílies pel menjador escolar -uns 12.000 euros a l'any en conjunt de diferència entre els 6,33 euros habitual i els 6,51 que paguen per dia-, així com el gas de l'Institut Joaquima Pla i Farreras, on es cuinen una part dels menús de La Mirada.

"Volem que els infants i el personal estiguin en les millors condicions", ha dit Gorina, que ha assegurat que la Generalitat i l'Ajuntament mantindran l'autocar per desplaçar els alumnes a la Guinardera per fer esport fins a no tenir la pista, tot i que la previsió és que estigui enllestida abans del nou curs i que també serveixi per al barri fora de l'horari lectiu.

Així, per al setembre, només quedarà pendent la instal·lació de pèrgoles. "Pensem que anem bé de temps, que no ens en sobra, però estem treballant intensament perquè La Mirada estigui en excel·lents condicions per començar el curs", ha afirmat Gorina.

Recurs contra el projecte de La Mirada
Tot i que La Mirada va avançant, està pendent de diverses resolucions judicials per recursos presentats per entitats ecologistes contra la modificació del planejament per encabir el nou edifici de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres i contra el projecte executiu. Davant aquesta situació, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha mantingut que l'Ajuntament va superant "tots els entrebancs" i fent avançar el procés.






Pilar Gorina

Pensem que anem bé de temps, que no ens en sobra, però estem treballant intensament perquè La Mirada estigui en excel·lents condicions per començar el curs.

Mireia Ingla

Abans que comenci l'estiu s'ha de tenir l'obra adjudicada. Són calendaris, però hi ha moltes coses que poden passar pel mig. El calendari que tenim és aquest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.