El projecte del carril bici entre l'Hipòdrom i Rubí s'aprova amb un cost de quasi 1,5 milions

El ple de maig ha aprovat definitivament les fases 2 i 3 d'aquest projecte, que arribarà fins a la rotonda del Centre Comercial


Temes relacionats

Bicicletes i vianants ja poden passejar per la rotonda de l'Hipòdrom (19/nov/21)

Sant Cugat i Rubí quedaran connectades per un carril bici ( 7/des/18)


  • Comparteix:

El carril bici i de vianants que travessa la rotonda de l'Hipòdrom / Foto: Ajuntament

El carril bici i de vianants que travessa la rotonda de l'Hipòdrom / Foto: Ajuntament

La connexió a peu i en bicicleta entre Rubí i Sant Cugat està més a prop que mai gràcies a l'aprovació definitiva, al ple d'aquest dilluns, de les fases 2 i 3 del projecte. D'aquesta manera, les al·legacions relatives a les expropiacions han quedat resoltes i es podrà procedir a la licitació del projecte. Concretament, les obres de la segona fase, pressupostades en 461.893,30 euros amb IVA inclòs, permetran recórrer amb bicicleta el tram comprès entre l'Hipòdrom i l'avinguda Països Catalans. Les de la tercera fase, pressupostades en 983.892,20 euros amb IVA inclòs, permetran fer ciclable el tram comprès entre l'avinguda Països Catalans i la Via Augusta -a l'altura de la rotonda del Centre Comercial-. L'aprovació definitiva d'aquest projecte s'ha executat amb el vot a favor de l'equip de govern i el grup municipal de Junts, i els vots en contra de Ciutadans i la regidora no adscrita.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

El portaveu de Ciutadans (Cs), Aldo Ciprian, ha argumentat el vot en contra del seu grup pel fet que des de Cs "no entenem que els carrils bici siguin ni una prioritat ni una solució en la mobilitat de Sant Cugat". A més, Ciprian també ha posat en dubte que el projecte es pugui dur a terme amb un pressupost de 2021, a causa de l'augment de preus de les matèries primeres.

En aquest sentit, el portaveu taronja ha criticat que al ple d'abril es debatés i s'aprovés el projecte per connectar la Floresta i Valldoreix a través d'un carril bici, tot i que el projecte, segons ha dit, ja havia estat suspès, dos mesos abans, per part de la Diputació de Barcelona, a causa de la pujada de preus de les matèries primeres.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, li ha respost que aquest projecte és una aposta política i que "més enllà de construir un carril bici, és un pas més cap a la connexió entre Rubí i Sant Cugat".




Aldo Ciprian

Votarem en contra perquè no entenem que els carrils bici siguin una prioritat o solució a la mobilitat. A més, probablement s'haurà de redimensionar a l'alta el pressupost.

José Gallardo

És un tema polític, és una aposta. No només és carril bici, és apostar per la connexió de dos municipis. Hi podrà anar caminant, amb bicicleta o amb cotxe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.