El govern impulsa una modificació pressupostària de més d'11 milions per finançar projectes i programes de ciutat

L'oposició ha votat en contra perquè el punt s'ha d'incorporat d'urgència al ple i no ha tingut prou temps per revisar la documentació


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del seguici de Festa Major / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu del seguici de Festa Major / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a una gran modificació pressupostària per dotar econòmicament 'projectes i programes que el govern vol posar en marxa'. Són 11,7 milions d'euros provinents en gran part del romanent de tresoreria de despeses generals i de partides sense executar, que serviran, entre moltes iniciatives, per reformar els vestidors del pav 1 i 2, canviar la gespa del camp de futbol de Mira-sol, arranjar la sala de plens, millorar el ferm i asfaltat dels carrers i per finançar festes i actes populars. Els 13 regidors de l'equip de govern han estat suficients per tirar endavant la modificació, que s'ha topat amb la negativa de l'oposició, crítica amb el fet que aquest punt s'hagi introduït d'urgència i sense temps per estudiar-ne els detalls.

ESCOLTA-HO


CONSULTA EL DOCUMENT DE LA MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

Detalls de les partides modificades

  • 3 milions d'euros per millorar el ferm i asfaltat dels carrers, que surten de diferents partides que estaven sense executar.

  • 2,4 milions d'euros per a festes i actes populars, que surten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 1,4 milions d'euros per invertir en equipaments esportius, que surten de diferents partides que estaven sense executar.

  • 862.072 euros per fer front a l'increment del preu de l'electricitat, que surten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 850.570 euros per a inversions en Mobilitat, que surten de diferents partides que estaven sense executar.

  • 720.129 per invertir en edificis municipals, que surten de diferents partides que estaven sense executar.

  • 715.715 euros per a la millora i ordenació paisatgística Rius i Taulet, que surten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 369.000 euros per a defensa jurídica, que urten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 336.176 euros d'aportació al consorci de La Unió, que surten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 310.176 euros per a l'adequació de La Unió, surten del romanent de tresoreria de despeses generals i d'inversions destinades a Cultura.

  • 260.872 euros per a inversions des de l'àrea de Presidència (rehabilitar la sala de plens), que surten de partides sense executar.

  • 200.000 euros per a les despeses en serveis de consultoria per a Agenda Urbana i Estratègia Digital, per a la gestió, per exemple, dels fons Next Generation, que surten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 106.961 euros per a telecomunicacions, que surten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 8.202 euros per a accions comunicatives institucionals, que surten del romanent de tresoreria de despeses generals.

  • 165 per pagar la quota de l'Associació Espanyola de parcs i jardins públics, que surten del pressupost de manteniment de parc i jardins.


  • Crítiques de l'oposició

    Tant des de Junts per Sant Cugat com des de Cs han criticat que aquest punt de l'ordre del dia s'hagi presentat d'urgència i amb poc marge per revisar-ho. "Lamentem que fins a l'últim minut no hem conegut en què consistia la modificació, o si aniria a aquest ple o al següent", ha argumentat el regidor taronja Sergio Blázquez, que ha anat més enllà: "Així, ens costa fer oposició". En la mateixa línia s'ha pronunciat el regidor de Junts, Carles Brugarolas, que, tot i criticar la situació, ha celebrat l'ús del romanent de tresoreria ara que està suspesa la regla de la despesa per als ens municipals. Tot i això, creu que el govern local podria anar més enllà, aprofitant la suspensió de la regla de la despesa per als ens municipals: "Estan desaprofitant una oportunitat única", ha advertit.

    Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha posat en valor que s'estigui desbloquejant diners de partides "que passen d'any a any i no s'executen", tant en el presspost ordinari com en les inversions.






    Pere Soler

    Partides que passen any rere any i no s'executen, les netegem, tant en ordinari com en inversions.

    Sergio Blázquez

    Lamentem que, fins a l'últim moment, no hem conegut en què consistia la modificació. No podem votar a favor. Així ens costa fer oposició.

    Carles Brugarolas

    Aquesta oportunitat és evident que l'estan desaprofitant. Hi ha més diners al compte corrent que fa un any. Tenim una oportunitat única.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.