Valldoreix exigeix l'obertura durant tot l'any del CAP de la vila

La moció per crear un "pacte antifeixista" s'ha deixat sobre la taula per aconseguir sumar a tots els grups municipals


Temes relacionats

El Parlament demana l'obertura durant tot l'any dels CAP de Valldoreix i Can Mates i dels consultoris de la Floresta i les Planes ( 5/mai/22)


  • Comparteix:

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

La junta de veïns de Valldoreix vol que es garanteixi durant tot l'any el servei del CAP de la vila. A través d'una moció de Cs que s'ha aprovat per unanimitat, el plenari instarà la Generalitat a què doni compliment a la resolució del Parlament amb què també es demana l'obertura de tots els centres de salut públics de Sant Cugat (CAP de Can Mates i els consultoris de la Floresta i les Planes) 'sense cap retallada en els serveis que s'hi presten'.

La petició per l'obertura ininterrompuda del CAP ha passat per la junta de veïns en diverses ocasions. Tot i això, els vocals han coincidit a assenyalar la importància de presentar-la tantes vegades com calgui. La representant del PSC, Susanna Casta, considera que s'ha de fer per "posar de manifest la mala gestió de la Generalitat en aquest àmbit".

El pacte antifeixista, sobre la taula

La moció de la CUP-PC perquè Valldoreix assoleixi un "pacte antifeixista" ha acabat sobre la taula per tornar a portar-la en un propera sessió plenària com a text institucional. El text, al qual s'hi ha sumat ERC-MES, també ha aconseguit el suport del PSC. Pel que fa a Junts, el vocal Bernat Gisbert ha manifestat el suport a gairebé tot el text, però ha demanat la retirada d'un punt que instava el govern descentralitzat a no permetre actes de grups o entitats que "fomentin, promoguin o incitin a l'odi, a la discriminació i a la violència". Malgrat admetre els entrebancs legals que pot suposar per a l'administració, el portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha rebutjat l'esmena.

El que ha motivat la retirada de la moció ha estat el posicionament de Cs. El vocal de la formació taronja, José Miguel García, ha qualificat el text de "mercaderia intoxicada" i la proposta de "totalitària": Per a Garcia, "si excloem els que exclouen, nosaltres també excloem". Malgrat tot, ha admès que l'extrema dreta suposa una amenaça per a la democràcia. Amb aquest plantejament, des de la CUP-PC han optat per retirar la proposta, per aconseguir el màxim suport possible i treballar per la institucionalitat.

El debat del 'catalangate', a Valldoreix

ERC-MES ha aconseguit tirar endavant el text per aclarir els fets sobre l'espionatge a dirigents de l'independentisme amb el software Pegasus. La moció ha aconseguit el suport de Junts per Valldoreix i de la CUP-PC, però el PSC i Cs han votat en contra. La vocal socialista, Susanna Casta, i el taronja, José Miguel García, han coincidit a assenyalar que també s'ha exercit vulneració de la privacitat per part d'estaments catalans. "Si volen transparència, haurien de començar pel Parlament", ha assenyalat Casta, mentre que Garcia ha considerat que el "major cas de robatori de dades a Catalunya va ser amb motiu de l'1-O".

Des d'ERC-MES, el nou vocal republicà, Ramon Segura, ha lamentat que amb el 'catalangate' s'ha consumat un espionatge que "vulnera drets com la privacitat i el dret a reunió" i que "s'ha espiat gent per les seves idees polítiques".

Un nou vocal

Ramon Segura pren possessió, amb el president de l'EMD, Josep Puig

Ramon Segura pren possessió, amb el president de l'EMD, Josep Puig / Foto: Cugat Mèdia

Ramon Segura és el nou vocal d'ERC-MES, agafant el relleu a Lluc Cahís. El nou membre de la junta de veïns ha promès el càrrec "per imperatiu legal i pel sufragi universal expressat a les urnes pels ciutadans que aspiren a una república catalana". Segura ha acceptat el càrrec tot assegurant que l'acte "incompleix la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 19 de desembre de 2019". El republicà ha apuntat que "la doctrina Junqueras estableix que la condició de càrrec electe s'adquireix des de la declaració oficial dels resultats" i que, per tant, "no cal jurar o prometre cap constitució ni acceptar cap vassallatge".

D'altra banda, el president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que a la propera junta de veïns prendrà possessió un nou vocal del grup de Junts per Valldoreix, en substitució de la desapareguda Elena Degollada. No ha concretat, però, el nom d'aquesta persona. Puig també ha anunciat que el 2 de juny, a les 19 h, l'EMD organitzarà un acte en record a Degollada.

Festius

La junta de veïns ha ratificat els dies festius locals de Valldoreix per al 2023. Seran, com és habitual, el 3 de març, amb motiu de Sant Medir, i el 16 de setembre, per Sant Cebrià.

Recupera aquí la sessió plenària






José Miguel García

Cal garantir l'obertura durant tot l'any del CAP de Valldoreix, Can Mates i els consultoris de les Planes i la Floresta, sense retallades en els serveis que s'hi presten.

Ramon Segura

La doctrina Junqueras estableix que la condició de càrrec electe s'adquireix des de la declaració oficial dels resultats. No cal jurar o prometre cap constitució ni acceptar cap vassallatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.