Juanjo Cortés, candidat de les esquerres de Valldoreix a la presidència de l'EMD

La candidatura està emparada per l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, el PSC i En Comú Podem


  • Comparteix:

Foto de família després de la roda de premsa de presentació del candidat / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família després de la roda de premsa de presentació del candidat / Foto: Cugat Mèdia

L'historiador Juanjo Cortés serà el candidat de consens a la presidència de l'EMD de Valldoreix de bona part dels grups progressistes: l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, el PSC i En Comú Podem. En aquesta equació d'esquerres només hi falten la CUP, Procés Constituent (PC) i Moviment d'Esquerres (MES). 'Em poso a disposició per liderar un nou govern i aportar la meva experiència professional i personal', ha dit Cortés aquest dimarts en la presentació de la candidatura, al restaurant 24Kdires de la vila. 'Només des de la unitat assolirem grans fites', ha expressat, citant Ramon Escayola. Cortés, actualment, és tècnic de Protocol, Relacions ciutadanes i Arxiu de l'EMD de Valldoreix, càrrec que té previst mantenir 'fins que passi de treballador a president', ha dit.

Cortés planteja com a objectius de la candidatura la recuperació del "diàleg constructiu i sinergies" tant amb la ciutadania com amb el teixit associatiu. En particular, ha parlat de la manca d'equipaments a la vila i ha posat com a exemple el cas del Valldoreix FC: "No pot ser que el nostre equip de futbol hagi de marxar per jugar de local". Per a Cortés, és clau que l'EMD "torni a ser una administració de proximitat, al servei dels ciutadans, de tots, no només dels que s'anomenen 'els nostres'".

Ara, Cortés engega un procés d'"escolta proactiva" que haurà de desembocar en un programa electoral per a una candidatura que, encara, no té una marca que faci de paraigua de les entitats i partits que la configuren.

A la presentació han assistit representants de tots els partits que donen suport a la candidatura, entre ells, l'alcaldessa, Mireia Ingla; el president d'ERC, Oriol Cisteró; el primer tinent d'alcaldia i primer secretari del PSC, Pere Soler; i el coordinador d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez.

Preguntat per la premsa per si demanarà una excedència o si abandonarà el seu càrrec de tècnic de l'entitat descentralitzada, Cortés ha assegurat que el mantindrà i compaginarà amb la candidatura, tot assumint la "incomoditat" que pot generar. També ha explicat que la decisió de ser el presidenciable ja l'ha traslladat tant a l'equip de govern de l'EMD com als treballadors municipals de la vila, "per lleialtat institucional".

Les absències de la CUP, Procés Constituent i MES

Almenys de moment, la CUP, Procés Constituent (PC) i Moviment d'Esquerres (MES) (grups que sí que van donar suport a la candidatura de Xavier Humet per Guanyem Valldoreix fa quatre anys) no s'han sumat a donar suport a la candidatura de Juanjo Cortés. Això no vol dir, però, que la porta estigui tancada: "Esperem que no tan sols la CUP, sinó també antres formacions i entitats s'hi sumin en aquest projecte de futur que ha de canviar Valldoreix a partir de les pròximes eleccions", ha explicat Cortés.

Qui és Juanjo Cortés?

Malgrat que va néixer a França el 1965, la família de Juanjo Cortés va traslladar-se a Valldoreix quan ell tenia tres anys. És llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i té un màster en Història Medieval. Ha treballat com a mestre de secundària i, a l'administració pública, ha estat tècnic al Departament de Treball a la Generalitat i tècnic de Protocol, Relacions Ciutadanes i Arxiu a l'EMD de Valldoreix, càrrec que desenvolupa des de 2004. A la vila ha estat membre fundador i director del Museu de Valldoreix, del 1985 al 2014 i ha estat vinculat a entitats com l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i al Centre d'Estudis de Valldoreix.






Juanjo Cortés

Em poso a disposició de la candidatura progressista per liderar un equip plural que canviï la manera de fer en el fons i les formes. Em poso a disposició de Valldoreix per iniciar un procés d'escolta proactiva.

Juanjo Cortés

La voluntat és que sigui un front ampli. Esperem que sigui el més ampli possible i esperem que, no només la CUP, sinó altres entitats s'hi sumin.

Juanjo Cortés

No deixo l'EMD com a treballador i assumeixo la incomoditat. Sóc un servidor públic de Valldoreix i continuaré sent-ho fins que sigui president.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.