El veïnat de les Planes exigeix millores en el manteniment del barri

La nova junta de l'associació de veïns confia a millorar la comunicació amb l'Ajuntament per obtenir respostes més ràpides a les peticions del barri


  • Comparteix:

Imatge del consell de barri de les Planes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del consell de barri de les Planes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El veïnat de les Planes exigeix millores en el manteniment del barri. Al consell de barri d'aquest dilluns, els assistents han fet notar el seu descontentament per la falta de neteja, la mala ubicació i insuficiència de contenidors, la deixadesa dels equipaments (com l'Espai Pere Grau i l'Espai Eco), i el descontrol de la vegetació. Queixes que no només ha recollit l'equip de govern, present al consell, sinó també la nova junta de l'Associació de Propietaris i Veïns de les Planes, presidida per Isabel Herranz.

Tal com ha explicat Herranz, els objectius de la nova junta de l'associació són millorar la comunicació amb l'Ajuntament "per obtenir respostes més ràpides a les nostres demandes", establir un protocol de prevenció d'incendis, eliminar el cablejat aeri, millorar els serveis i impulsar el Pla de Mobilitat del barri.

Respecte al Pla de Mobilitat, que és un dels projectes del barri sorgits dels pressupostos participatius, la presidenta del consell, Alba Gordó, ha explicat algunes de les conclusions de la diagnosi prèvia. D'entrada, gran part de la xarxa viària del barri és de doble sentit, tot i que en molts casos la calçada no permet el pas de dos vehicles en paral·lel. A més, l'orografia del territori determina una estructura viària amb corbes tancades i revolts amb dèficits de visibilitat. D'altra banda, la qualitat de l'espai públic es pot considerar baixa, principalment per la falta d'accessibilitat de les voreres.

Pel que fa al transport públic, l'informe conclou que l'oferta actual cobreix el 100% de la població del barri. No obstant això, al consell de barri, el veïnat ha posat sobre la taula l'augment del temps d'espera que ha suposat la inclusió de la zona de Sol i Aire al transport a demanda de les Planes. Respecte a això, Gordó ha afirmat que des de l'Ajuntament n'estan al corrent i que pròximament les peticions de Sol i Aire s'atendran també des de la Floresta, de manera que el temps d'espera hauria de notar un descens. En canvi, a la falta de servei de bus els diumenges no s'ha plantejat cap solució a curt termini.

Altres temes que s'han tractat al consell

A l'informe de presidència, Gordó ha explicat alguns projectes en marxa, com la reurbanització dels carrers Verònica i Sant Francesc d'Assís, la millora del carrer Molí de les Planes, la instal·lació de llumeneres de led, la campanya de prevenció d'incendis i la restauració de la Creu d'en Blau. També s'ha parlat de replicar el model de diagnosi comunitària que existeix actualment a la Floresta per agilitzar la ressolució de conflictes i millorar la relació veïnal.

Un altre dels temes que s'ha explicat és la impossibilitat d'instal·lar una tirolina al barri per motius urbanístics. Com que es tractava d'un projecte sorgit dels pressupostos participatius, s'ha decidit que el pressupost del projecte es reinvertirà en un altre equipament consensuat pel barri, com la remunta de l'Espai Pere Grau o la millora dels edificis de Pere Grau i Espai Eco.


Isabel Herranz

La idea és millorar la comunicació amb l'Ajuntament per obtenir respostes més ràpides a les nostres demandes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.