L'EMD de Valldoreix gestionarà la urbanització de l'avinguda del Baixador, un cop resolta la disputa competencial

Una resolució de la junta de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat determina que la competència és de l'EMD


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: EMD Valldoreix

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: EMD Valldoreix

L'EMD de Valldoreix és l'administració competent per tramitar i executar el projecte de l'avinguda del Baixador. Així ho determina una resolució de la junta de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat que permet desencallar aquesta iniciativa i on es posa de manifest, segons explica l'EMD en un comunicat, la voluntat del consistori per oferir col·laboració, tant en matèria econòmica com de gestió. En tot cas, l'administració descentralitzada vol que aquesta cooperació es pugui concretar en un conveni d'encàrrec de gestió entre els dos organismes, on es detallin 'les tasques i funcions a desenvolupar per cada administració en temes de finançament, licitació, adjudicació i execució d'obres'.

Des de l'EMD han explicat a Cugat Mèdia que ara se seguiran mantenint trobades amb el veïnat per acabar de perfilar el projecte d'urbanització.

El comunicat de l'EMD arriba després d'un intercanvi de missatges i cartes entre l'administració santcugatenca i valldoreixenca. A mitjans de maig, l'Ajuntament va instar l'ens descentralitzat, amb una carta, a aprovar el projecte el més aviat possible i indicava que la urbanització de Baixador era "d'interès exclusiu de l'àmbit territorial de Valldoreix i, per tant, competència de l'EMD". Pocs dies després, a la junta de veïns de Valldoreix, el president Josep Puig deia que la petició de l'Ajuntament no tenia "valor perquè no és un document oficial" i assegurava que havia respost amb una missiva perquè es ratifiquessin els decrets de presidència que ajudarien a encarrilar el projecte. Amb l'acord de la junta de govern, l'EMD dona per resolt el conflicte competencial. Davant l'intercanvi de missatges, el veïnat de l'avinguda del Baixador va lamentar, a les audiències públiques dels plenaris de Sant Cugat i Valldoreix, ser testimonis d'un "partit de tennis" amb què no desencallava la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.