El Consell per la República espera que ERC i la CUP se sumin a la moció per condemnar el 'Catalangate'

Junts per Sant Cugat ja l'ha presentat perquè es debati en el ple del 20 de juny "sense tocar ni una coma" del text elaborat pel CxR


  • Comparteix:

Xavier Palet, president del Consell per la República Sant Cugat (esquerra), i el tresorer Juanjo Oscàriz, amb la moció presentada / Foto: Cugat Mèdia

Xavier Palet, president del Consell per la República Sant Cugat (esquerra), i el tresorer Juanjo Oscàriz, amb la moció presentada / Foto: Cugat Mèdia

El 'Catalangate' arribarà al ple de Sant Cugat del mes de juny. Junts hi portarà a debat una moció escrita pel Consell per la República (CxR) per condemnar el cas d'espionatge a 65 independentistes amb el programa Pegasus israelià. El CxR de Sant Cugat va presentar la moció als tres partits independentistes, però expliquen que ERC i la CUP encara no han decidit el sentir del seu vot. Xavier Palet, president de l'entitat local, afirma que seran molt 'bel·ligerants' si aquests dos partits no hi voten a favor. El que no han decidit encara és què faran si hi presenten alguna esmena que en canviï l'esperit. De moment ja hi ha més de 20 municipis que han votat a favor d'aquesta moció, però cap de la dimensió de Sant Cugat. En tots aquests municipis, expliquen, com a mínim hi han votat a favor ERC i Junts.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Palet ha explicat en roda de premsa que "el tripartit actual sempre ha dit que en temes nacionals no hi ha vincles entre ells", i que per tant, espera que republicans i cupaires hi votin a favor. En les converses prèvies que han tingut els membres del Consell amb aquests dos partits, asseguren que els van dir que veien bé el redactat, però tot i això, encara no tenen resposta del sentit del seu vot.

Segons han explicat, Junts per Sant Cugat va acceptar de seguida i ha presentat ja la moció perquè es debati en el ple municipal del 20 de juny "sense tocar una coma" del redactat proposat.

El Consell per la República de Sant Cugat només va presentar la moció als tres partits independentistes perquè creia que proposar-ho al PSC i a Ciutadans era "perdre el temps", segons Palet, tot i que creu que per tal com està redactat, els socialistes hi podrien votar a favor també.




Xavier Palet

Serem bel·ligerants si algun partit del govern no vota a favor d'aquesta moció tan clara, que no és ideològica.

Xavier Palet

Només hem presentat la moció als tres partits independentistes perquè crèiem que presentar-la als altres era perdre el temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.