Josep Puig (president EMD Valldoreix): 'Per ara, no tornaré a ser presidenciable, però encara queda un any'

El president de l'EMD repassa en una entrevista a Cugat Mèdia l'estat dels projectes i els reptes de la vila


  • Comparteix:

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, no repetirà com a candidat al càrrec, almenys 'per ara'. Ho ha dit en una entrevista a Cugat Mèdia, on no tanca del tot la porta a ser el presidenciable de Junts i optar a un quart mandat al capdavant de l'administració descentralitzada, ja que 'encara queda un any'. No s'ha mullat a l'hora d'assenyalar qui el podria succeir, ja que aquesta és una decisió que deixa 'en mans de Junts perquè busquin la millor opció'. Encara en clau de partit, tampoc no s'ha posicionat a favor de cap dels tres candidats (Carles Brugarolas, Josep Maria Vallès i Aitor Arriaga) que aspiren a ser l'alcaldable de la seva formació: 'Els tres són de Junts i mereixen confiança'. El deteriorament de la relació amb l'oposició de Valldoreix i l'estat de projectes com l'avinguda del Baixador, l'escola de Música i l'aparcament de Can Cadena són altres dels temes que Puig ha abordat en aquesta conversa.



Preguntat per si Juanjo Cortés serà un bon presidenciable per a la candidatura d'esquerres, Puig creu "que sí", tot i que s'ha desmarcat i deixa aquesta valoració per a ells: "No puc opinar per ells". El president Valldoreixenc ha relatat que quan Cortés li va comunicar la decisió de ser candidat a la presidència, el va felicitar: "Li desitjo sort", ha expressat.

Els projectes de Valldoreix

La urbanització de l'avinguda del Baixador és, finalment, competència de l'EMD. Així ho determina una resolució de la junta de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat que permet desencallar aquesta iniciativa. Davant d'aquest escenari, el president Puig ha refermat que està "compromès al 100%" amb el projecte, el qual ha recordat que es va començar a gestar fa més d'una dècada. Tot i això, ha apuntat a l'administració santcugatenca per justificar l'endarreriment de tot plegat: "L'abril de 2020 vam demanar a Sant Cugat ens confirmessin [de qui era la competència] i la resposta ha arribat el maig de 2022; hem perdut dos anys", ha lamentat. Puig, que no s'ha aventurat a posar sobre la taula un calendari, ha explicat que ara els responsables del projecte estan estudiant una proposta del veïnat de la zona per abaratir les despeses.

El Complex Esportiu

L'EMD està a l'espera d'un informe d'una auditoria externa que haurà de resoldre la relació entre l'administració descentralitzada i l'empresa Eventing Sport Cinc per la gestió del complex esportiu, arran de la sentència ferma que anul·lava la revisió del conveni de l'any 2012 i que retornava a les condicions de 2003. Segons un informe inicial, que avançava elCugatenc i al qual també ha tingut accés Cugat Mèdia, l'EMD hauria de pagar 140.000 euros a la concessionària per aplicar la sentència. Puig, però, ha assenyalat que aquests números són provisionals, a l'espera del que determini l'auditoria. En tot cas, per a Puig és fonamental que tot plegat "afecti el mínim possible els usuaris".

La floristeria de Can Cadena

Encara amb l'aprovació definitiva del projecte per al nou aparcament de Can Cadena, Puig ha posat de manifest el seu "compromís personal" per intentar encabir en un espai proper a l'actual el quiosc de la floristeria. En tot cas, ha recordat que el conveni amb els actuals concessionaris va caducar el 2019 i que, quan s'instal·li la nova parada s'haurà de fer un concurs. "No podem assegurar que guanyin", ha subratllat.

El pla d'equipaments

"Estem obligats a entendre'ns perquè, si no, no farem res". Així s'ha pronunciat Puig sobre la falta d'entesa que hi ha per a la construcció del nou edifici de l'escola de música de la vila, un projecte criticat per alguns sectors de l'associacionisme valldoreixenc perquè no inclou prou espais polivalents. Puig admet que les necessitats d'uns i altres generen "un dilema" que s'haurà de resoldre "parlant i valorant".

Preguntat sobre altres iniciatives contingudes al pla d'equipaments, com la centralitat i la remodelació de la Casa de la Vila, Puig ha evitat posar cap projecte per davant d'altres: "Prioritat és tot el que pugui necessitar el veïnat de Valldoreix". En tot cas, ha advertit que alguns projectes de futur encara no estan ni pressupostats: "Hi ha moltes coses a fer i no hi ha tants diners", ha reflexionat.

Puig i l'oposició

El president Puig admet que la relació amb l'oposició de la junta de veïns ha empitjorat. "No hi ha respecte per la figura del president, i sóc un càrrec electe elegit directament", ha reivindicat. És més, considera que és "l'enemic a batre", tot i que ha recordat que no el poden fer dimitir.

Elena Degollada en el record

Puig ha tancat l'última intervenció en l'entrevista tot recordant la vocal de Junts Elena Degollada, que va morir a finals d'abril. "Era una persona compromesa, que estimava Valldoreix", ha reflexionat, tot afegint que "hem perdut tots una amiga, una col·laboradora, una valldoreixenca".






Josep Puig

Per ara no tornaré a ser presidenciable, però encara queda un any.

Josep Puig

No hi ha hagut respecte per la figura del president. Sóc un càrrec electe i a ells els és igual.

Josep Puig

L'abril de 2020 vam demanar la confirmació i ens ha arribat el maig de 2022. Ara la cosa s'ha deslligat i tirem endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.