L'equip de govern descarta fer un pla específic per als Next Generation

El govern municipal aposta per avançar els projectes i presentar-los en funció de cada convocatòria i rebutja la moció de Junts


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Rebutjada la moció de Junts per Sant Cugat de crear un mapa d'oportunitats i un pla per aconseguir fons dels Next Generation de la Unió Europea, que gestiona l'Estat espanyol. Tot i que tant l'equip de govern com l'oposició coincideixen que són una oportunitat per al municipi, divergeixen en la gestió local per aconseguir aquest finançament per a projectes concrets. En aquest sentit, el govern municipal ha explicat que treballen per avançat els projectes i quan s'obren les convocatòries els presenten. Per aquest motiu l'equip de govern ha votat en contra d'elaborar un mapa i un pla -com proposava la moció de Junts- que puguin convertir-se en 'un brindis al sol'. Una visió compartida per Ciutadans, que s'hi ha abstingut, juntament amb la regidora no adscrita, en considerar que la proposta pot ser 'farragosa i lenta' per al temps que requereixen aquestes convocatòries.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Tot i així, el regidor de Junts per Sant Cugat Albert Salarich ha defensat la moció, de la qual ha explicat que busca "estar preparats i veure quins actius tenim com a ciutat i quines necessitats podem adaptar a les propostes".

De la seva banda, però, el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha descartat la proposta i ha recordat que Sant Cugat ha aconseguit ja prop de 4 milions d'euros amb aquestes convocatòries. Segons Soler, l'estratègia ha de venir marcada per l'Agenda Urbana, un document que ja s'està preparant.




Albert Salarich

El que hem de fer com a ciutat és estar preparats i veure quins actius tenim i quines necessitats podem adaptar a les propostes.

Pere Soler

En el moment de la convocatòria no ens podem posar a treballar en projectes. Hem d'avançar-nos i anar treballant en projectes per quan sorgeixin poder-los presentar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.