Torre Negra encara el seu últim recurs contra la protecció

Dels cinc contenciosos admesos a tràmit contra la qualificació, quatre ja han estat favorables a l'Ajuntament


  • Comparteix:

El Pi de'n Xandri forma part de l'espai de Torre Negra / Foto: ACN

El Pi de'n Xandri forma part de l'espai de Torre Negra / Foto: ACN

La protecció ferma de Torre Negra està a un recurs contenciós administratiu de ser una realitat. L'equip de govern ha donat compte aquest dilluns al ple de la sentència ja ferma que desestima un altre recurs contenciós administratiu contra la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per protegir 165 hectàrees de la zona com a sòl no urbanitzable ordinari. Així, l'àmbit només té pendent per a la seva protecció de l'edificació el litigi de Núñez i Navarro, a través Josel, contra aquesta darrera qualificació dels terrenys.

ESCOLTA-HO

De moment, com ha destacat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha validat de nou la qualificació dels terrenys com a sòl no urbanitzable ordinari, en desestimar el contenciós administratiu i la demanda de l'empresa EUJA -Vila Sàbat- contra l'aprovació definitiva de la modificació.

"Cada dia estem més a prop d'assolir la reivindicació històrica de preservar per sempre aquest espai com a no edificable", ha valorat Duch.

Amb aquest ja són quatre els recursos desestimats i queda pendent el presentat per Núñez i Navarro, que segons ha concretat Duch, "es preveu que es pugui resoldre molt properament".


Francesc Duch

"Cada dia estem més a prop d'assolir la reivindicació històrica de preservar per sempre aquest espai com a no edificable", ha valorat Duch.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.