'Abusos' a llogaters, el manteniment de la ciutat i les adscripcions a instituts, a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Les queixes del Sindicat de Llogateres per una situació 'd'abús' per part d'una immobiliària als seus llogaters, el manteniment d'alguns carrers del centre de Sant Cugat i les adscripcions als instituts són els punts més destacats que s'han abordat a l'audiència pública del ple municipal de juny, que Cugat Mèdia recull aquí íntegrament.

ESCOLTA-HO

El Sindicat de Llogateres i Novafinca

El Sindicat de Llogateres (14') ha alertat de la "situació crítica i d'abús constant" a la qual, asseguren, es veuen exposats els llogaters dels immobles de la immobiliària Novafinca. Es queixen que s'han produït increments de la mensualitat del 30%, cobrament d'honoraris i despeses de comunitat sense justificació. Amb tot, asseguren que la immobiliària ha rebutjat sotmetre's a una mediació.

El col·lectiu, que ja han activat la via jurídica per posar fil a l'agulla a la situació, ha demanat que els grups municipals es posicionessin. Tots ells han lamentat la situació, però per emetre un posicionament han reclamat més documentació i conèixer amb més detalls la situació

Queixes sobre el manteniment

La veïna del centre Debora Hab (1') s'ha queixat de "deixadesa" al centre de Sant Cugat, al voltant de l'estació. Lamenta que es troba pintades, orins de gos i brutícia. Li ha respost el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, que ha assegurat que l'Ajuntament hi està "a sobre", i ha enumerat les accions de neteja i de manteniment que s'hi fan. També ha intervingut el primer tinent d'alcaldia i president del consell de barri de Nucli Antic, Pere Soler, que ha convidat la veïna a vehicular els seus neguits a través de l'òrgan participatiu del districte.

Risc químic a Coll Favà i Volpelleres?

SOS Bosc de Volpelleres, representat per Xavier Bona (43'), ha recordat que el canvi de normativa sobre els riscos d'accident químic al voltant de la línia de tren de Renfe va motivar el desplaçament de l'escola La Mirada. Amb això, el col·lectiu es pregunta què farà l'Ajuntament com a "mesura compensatòria" amb aquells equipaments que estan en el perímetre on no es poden construir de nous (Leonardo, Pins del Vallès i parcs infantils).

Li ha respost el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, que ha matisat la situació, ja que el canvi de normativa, ha reflexionat, no fa que creixi el risc.

Adscripcions a instituts

La veïna Elena Rodríguez (52'), veïna del barri de Sant Francesc, s'ha queixat que la seva filla i una companya no podran inscriure's a l'institut Pla Farreras perquè s'ha cobert la ràtio i que els tocaria anar al Leonardo, a dos quilòmetres d'on viuen. Rodríguez ha reclamat que les ràtios s'ampliïn en els instituts de primera tria i no en els de segona, com és el cas del Leonardo.

Li ha respost la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que ha recordat que les places són "limitades" i que això fa que les inscripcions no puguin encaixar al "100%". En tot cas, confia que la situació d'aquestes dues estudiants es pugui solucionar de cara a la matriculació definitiva, ja que encara hi ha marge perquè hi hagi canvis. De fet, ha celebrat que les famílies afectades ja hagin elevat la queixa a l'institut Pla Farreras i als serveis territorials d'Educació.

Més intervencions

El president de l'Associació de Veïns de Can Barata, Joaquim Medina (11'20''), ha intervingut per reclamar la represa de la reparcel·lació del barri.

La veïna Maria Àngels Cuadras (1'10'') ha reclamat que els grups municipals instin els grups parlamentaris perquè modifiquin el decret que regula els límits d'ingressos anuals de la prestació per a les necessitats bàsiques, atès que ara estan congelats malgrat que l'IPC s'ha incrementat. Tant l'alcaldessa, Mireia Ingla, com la segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, han obert la porta a traslladar el neguit.

També ha intervingut el veí Auxilio Ramos (5'10'') per queixar-se sobre el projecte de reurbanització del carrer de l'Abat Marcet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.