Junts portarà al ple una moció en defensa dels jutjats de pau

El grup municipal reivindica la funció de justícia de proximitat que garanteix aquesta figura

Façana de l'antic ajuntament, on es troba el jutjat de pau de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Política

Publicat el 11/jul/22 per Sara Bella / Acn

Junts per Sant Cugat s'adhereix a la moció de l'Associació Catalana de Municipis i de la Federació Catalana de Municipis que rebutja l'eliminació dels jutjats de pau als municipis. Des del grup municipal volen reivindicar amb aquesta moció, que es presentarà al ple dilluns vinent, 'la rellevant funció de justícia de proximitat que exerceixen en l'àmbit municipal, que evita la demora dels conflictes veïnals i agilitza i alleugereix la mateixa administració de justícia', segons han explicat en una nota de premsa.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El govern espanyol va aprovar el passat mes d'abril els projectes de llei d'Eficiència Organitzativa i Eficiència Processal del servei de Justícia, dues normes que, segons la ministra del ram, Pilar Llop, deixen enrere el model judicial "del segle XIX" que funciona actualment per impulsar una justícia "del segle XXI". Entre altres, les lleis estableixen que hi haurà un tribunal d'instància a cada partit judicial, la transformació dels jutjats de pau en oficines judicials i la creació de nous mecanismes de mediació per resoldre litigis de bona fe.

Amb tot, la moció de Junts per Sant Cugat proposa rebutjar l'eliminació dels jutjats de pau; reivindicar la rellevant funció que exerceixen; reforçar la comunicació respecte a la seva tasca; instar els grups parlamentaris del Congrés de Diputats i el Senat a rebutjar l'eliminació dels jutjats de pau i, finalment, traslladar aquests acords als grups polítics del Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i del Senat, al Consell Comarcal, a la Diputació Provincial i al jutjat de pau del municipi.