El servei de grua es municipalitzarà

El ple aprovarà aquest dilluns l'expedient que avala internalitzar el servei, que assumirà Promusa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'anterior grua municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'anterior grua municipal / Foto: Cugat Mèdia

Llum verda a la municipalització del servei de grua. El ple municipal ha d'aprovar aquest dilluns l'expedient que avala, per la via de la internalització, la regulació del servei de retirada de vehicles, que no té contracte en vigor des del 2016. Promusa, que ja gestiona el dipòsit municipal, serà l'encarregada d'assumir les dues tasques. A la sessió plenària també està prevista l'aprovació definitiva del projecte de camí escolar entre l'escola La Floresta i el Pont del Diari, així com la incorporació d'Oriol Sánchez com a nou regidor en substitució de Núria Gibert, que va renunciar a l'acta en el ple de juny.


Servei de grua

L'expedient d'establiment del servei que ha d'aprovar el plenari inclou la memòria, amb els informes tècnics, jurídics i econòmics, així com el reglament de retirada dels vehicles. De fet, la proposta és que el servei aglutini tant la retirada de vehicles com el dipòsit municipal i la gestió dels residus que se'n puguin generar.

Serà Promusa quin s'encarregui de la prestació, per a la qual serà necessari la contractació de personal, així com la compra dels recursos necessaris. Fins que l'empresa pública no assumeixi aquest encàrrec i doti el servei, l'Ajuntament continuarà contractant externament la retirada de vehicles quan es necessiti.

"El més eficient és internalitzar", ha afirmat la tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente, en roda de premsa.

Camí escolar de la Floresta

El projecte d'adequació del camí escolar de la Floresta completarà aquest dilluns els tràmits urbanístics. Amb l'aprovació definitiva del ple -una vegada resoltes les tres al·legacions que s'han presentat, i que han estat desestimades-, es pot iniciar la licitació de les obres amb la intenció, ha concretat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, d'iniciar els treballs durant el primer semestre del 2023 amb un pressupost d'1 milió d'euros i una durada de vuit mesos.

El futur camí escolar discorrerà durant gairebé un quilòmetre amb una vorera de tres metres d'amplada, tot i que en alguns dels sis trams previstos s'haurà d'adaptar als obstacles urbanístics del terreny. Així, el primer tram sortint de la plaça del Pont del Diari serà una plataforma única i la circulació només tindrà un sentit. A partir del segon tram ja comptarà amb una vorera segregada de tres metres fins al túnel sota l'autopista, on el camí escolar redueix l'amplada fins als dos metres. Els següents trams tornaran a guanyar amplada fins a la mateixa escola, on tornarà a ser plataforma única. El mateix recorregut integrarà en els diferents trams el carril bici.

El projecte del nou camí escolar de la Floresta inclou les actuacions següents:
  • Pavimentació del camí escolar
  • Repavimentació superficial de la calçada amb la reordenació del trànsit rodat i bicicletes amb la senyalització viària corresponent
  • Renovació de la xarxa d'enllumenat públic
  • Renovació de trams de la xarxa d'aigües residuals
  • Construcció d'uns trams de xarxa de clavegueram d'aigües pluvials
  • Millora puntual de les xarxes existents de companyies de serveis


  • "És fruit d'una reivindicació veïnal de la Floresta. L'objectiu és que no sigui un barri on els cotxes tenen prioritat sinó les persones", ha defensat Duch.

    Nou regidor

    Oriol Sánchez prendrà possessió aquest dilluns de l'acta de regidor per part de la CUP-PC i ho farà a dedicació completa. Sánchez substitueix Núria Gibert i assumirà les regidories de Participació, Barris i Joventut, que fins ara portava Marco Simarro. De la seva banda, Simarro assumeix les carteres de la tinença d'alcaldia de Gibert: Drets Socials i Igualtat.

    "És una cosa de relleu polític, però no hi ha canvis de fons en el govern", ha reiterat Simarro.

    CONSULTA AQUÍ L'ORDRE DEL DIA

    DESPATX D'OFICI

    1.- Proposta d'aprovació de l'esborrany de l'Acta del Ple ordinari de data 20 de juny de 2022.

    2.- Dació de compte dels decrets dictats per aquesta alcaldia i tinències d'alcaldia així com els dels organismes autònoms del PME, de l'OAMCCSC i de l'IGEPESI.

    DESPATX INSTITUCIONAL

    3.- Dació de compte de credencial i presa de possessió de nou regidor.

    ALCALDIA

    Seguretat ciutadana

    4.- Proposta d'aprovació inicial del text del Reglament regulador de recompenses i distincions per a la Policia Local de Sant Cugat del Vallès. (Exp. 26105/2021)

    5.- Proposta d'aprovació inicial del Pla Director de la Policia Local de Sant Cugat del Vallès 2022-2026. (Exp. 29267/2022)

    PRESIDÈNCIA, HISENDA, SERVEIS URBANS, MOBILITAT I SEGURETAT

    Presidència, Economia i Hisenda

    6.- Dació de compte de l'informe de control financer de la Intervenció general dels contractes menors de l'Organisme Autònom Municipal Centre Cultural (OAMCC), corresponents al segon semestre de l'any 2021. (Exp. 21815/2022)

    7.- Dació de compte de l'informe de control financer de la Intervenció general dels contractes menors de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, corresponents al segon semestre de l'any 2021. (Exp. 21814/2022)

    8.- Dació de compte de l'estat dels treballs del Pla anual de control financer de l'exercici 2022. (Expedient 2220/2022)

    9.- Dació de compte del seguiment del Pla d'acció en matèria de personal, corresponent al 2n trimestre de 2022. (Exp. 30782/2022)

    10.- Dació de compte del seguiment del Pla d'acció en matèria de contractació, corresponent al 2n trimestre de 2022. (Exp. 30782/2022)

    11.- Dació de compte de la memòria de les mesures adoptades per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19. (Exp. 27311/2022)

    12.- Dació de compte al Ple municipal de la memòria d'execució i avaluació del Pla Funcional del Pla d'Actuació Municipal 20-23 corresponent als exercicis 2020 i 2021. (Exp. 7492/2021)

    13.- Dació de compte de la memòria d'execució Pla Estratègic de Subvencions 2020 - 2021. (Exp. 7490/2021)

    14.- Proposta de modificació de la instrucció reguladora per a l'exercici de la funció interventora en règim de fiscalització limitada prèvia i plena posterior, en matèria de despeses i ingressos, aprovada en el Ple de 19 de febrer de 2019. (Exp. 6335/2019)

    15.- Proposta per a sotmetre a l'aprovació del Ple de la Corporació municipal el control de la comptabilitat de les assignacions econòmiques atorgades als Grups Polítics Municipals, corresponent als anys 2019 i 2020. (Exp. 42763/2021)

    16.- Proposta d'aprovació de reconeixements extrajudicials de crèdit per contractacions irregulars. (Exp. 28701/2022)

    17.- Proposta d'aprovació de reconeixements extrajudicials de crèdit per contractacions irregulars sense consignació pressupostària. (Exp. 30484/2022)






    Lourdes Llorente

    Tota la documentació tècnica, jurídica i econòmica. Els informes d'intervenció i secretaria diuen és que la forma més eficient és prestar-lo de manera interna. Apostem per fer-ho via Promusa.

    Francesc Duch

    És fruit d'una reivindicació veïnal de la Floresta. L'objectiu és que no sigui un barri on els cotxes tenen prioritat sinó les persones.

    Marco Simarro

    Ja vam anunciar que era una fase de relleus. És una cosa de relleu polític, però no hi ha canvis de fons en el govern.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.