Pas ferm per a la municipalització del servei de grua de Sant Cugat

Promusa es cuidarà tant de la retirada de vehicles com de la gestió del dipòsit


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del dipòsit de vehicles municipal / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del dipòsit de vehicles municipal / Foto: Google Maps

Llum verda a la municipalització del servei de grua. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns l'expedient que avala, per la via de la internalització, la regulació del servei de retirada de vehicles, que està sense contracte en vigor des de 2016. Promusa, que ja gestiona el dipòsit municipal, serà l'encarregada d'assumir les dues tasques. L'aprovació ha estat possible gràcies als 13 vots a favor dels regidors del govern; Junts per Sant Cugat s'ha abstingut, a l'espera de revisar el reglament; i Cs, per la seva banda, ha optat pel vot en contra, ja que considera que la millor opció és l'externalització.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ L'ACORD

L'expedient d'establiment del servei que ha aprovat el plenari inclou la memòria, amb els informes tècnics, jurídics i econòmics, així com el reglament de retirada dels vehicles. De fet, la proposta és que el servei aglutini tant la retirada de vehicles com el dipòsit municipal i la gestió dels residus que se'n puguin generar.

Serà Promusa qui s'encarregui de la prestació, per a la qual serà necessari la contractació de personal, així com la compra dels recursos necessaris. Fins que l'empresa pública no assumeixi aquest encàrrec i doti el servei, l'Ajuntament continuarà contractant externament la retirada de vehicles quan es necessiti.

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente, ha apuntat que aquesta és la "forma de gestió més eficient" d'aquests serveis. Des de Cs s'han posicionat en contra d'aquest posicionament. El regidor taronja Sergio Blázquez considera "contraproduent" internalitzar el servei, i apunta que la millor opció seria "un plec de condicions raonable" que permeti "externalitzar, fent que sigui econòmic i sostenible". Blázquez, que considera que serveis com aquest acaben sent "una rèmora per a les arques públiques", també ha criticat que s'usi Promusa com a "calaix de sastre". La tinenta d'alcaldia Llorente ha rebatut l'argumentari amb els criteris tècnics que avalen aquest procediment.

L'expedient se sotmetrà a informació pública durant un termini de 30 dies una vegada es publiqui als butlletins municipal, provincial i de la Generalitat.






Lourdes Llorente

Aquest era un contracte que estava fora de normativa i ens vam proposar regular-lo i fer-ho des d'una visió de municipalització.

Sergio Blázquez

Considerem que és contraproduent internalitzar el servei. Amb un plec de condicions raonable pot ser econòmic i sostenible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.