Les barres Festa Major, equipaments esportius i voluminosos a Can Fontanals, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

La gestió de les barres de bar de Festa Major, l'estratègia de gestió dels equipaments esportius i l'aparició de residus voluminosos a Can Fontanals. Són alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de juny, l'últim punt de l'ordre del dia, i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts per Sant Cugat Albert Salarich ha preguntat en quin punt es troba l'estat de compliment de la moció, aprovada l'octubre de l'any passat, per augmentar el nombre de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat. Li ha respost el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo (10'40''), que ha explicat que es construiran aviat dos punts de càrrega, que se sumaran als set ja existents. Tot plegat, ha recordat, és una gestió que correspon a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (1') ha preguntat en quin punt es troba la construcció de la nova comissaria descentralitzada de Valldoreix. També ho ha preguntat el regidor de Cs Sergio Blázquez (8'). Ha respost el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (12'), que ha recordat que el compromís del govern és que la comissaria estigui enllestida a finals de mandat. De moment, ha explicat, s'estan fent els darrers tràmits per encarrilar l'habilitació de l'espai.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha preguntat (1'40'') quan es posarà en marxa la segona fase de la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, que estava prevista per aquest juliol. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (12'40''), ha explicat que aquest és un projecte que tira endavant l'AMB, que ha tingut "problemes econòmics" en la licitació, cosa que està endarrerint el procediment.

La regidora de Junts Cristina Paraira (2'20'') ha traslladat el neguit de veïns de barris com Coll Favà sobre vehicles que porten aparcats al carrer molts mesos, en particular assenyalant rulots i autocaravanes. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (13'30''), ha explicat que els vehicles i les autocaravanes poden estar aparcats indefinidament, però les rulots no. En tot cas, s'ha compromès a vigilar la situació.

Paraira també ha preguntat en quin punt es troba l'ampliació arreu de la ciutat de les zones verdes d'aparcament. El regidor de Mobilitat i Transport, José Gallardo (14'10''), ha explicat que hi ha un pla d'actuació i que es treballa per estendre l'àrea verda dins de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

La regidora de Junts Sandra Casat (5'20'') ha preguntat quin protocol se segueix amb la gent gran davant onades de calor. Se li farà arribar en comissió informativa.

Casat també ha preguntat com ha canviat el model de gestió de barres a la Festa Major. La regidora de Joventut Alba Gordó (15'50'') ha explicat que moltes entitats, després de l'impacte de la pandèmia, no tenien capacitat per assumir la gestió d'una barra. Ha completat la informació la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (17'20''), que ha explicat que la gestió de la barra del Parc Jove la va assumir una empresa que va fer una sol·licitud d'ocupació de via pública, pagant la taxa pertinent.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (6'40'') ha preguntat en quin punt es troba la licitació dels lots per a la construcció de La Mirada que van quedar deserts. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (18'30''), ha explicat que això es resoldrà aquest dimarts.

Puigdomènech també ha preguntat en quin es troba la licitació del nou contracte de recollida d'animals de companyia perduts o abandonats. El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol (18'30''), ha explicat que el concurs va quedar desert i que s'ha de preparar un de nou. De moment, s'ha allargat el contracte amb Caldes Animal.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (7'40'') ha preguntat quan tindrà lloc el ple d'estat de la ciutat. L'alcaldessa, Mireia Ingla (21'), ha explicat que tindrà lloc a la tardor.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (8'40''), ha preguntat quina és l'estratègia del govern quant a equipaments esportius. L'alcaldessa, Mireia Ingla (22'), ha admès que hi ha tants equipaments com es voldria. De moment, l'executiu es fa càrrec del lloguer de tots els espais on es desenvolupa la pràctica esportiva. Ara, l'Ajuntament està arranjant les gespes dels camps de futbol i de la Guinardera, i està treballant en el projecte del Complex de Mira-sol i per ampliar el camp de rugbi. El govern també té sobre la taula la construcció d'un pavelló nou, així com d'un espai per a la rítmica.

D'altra banda, Ciprian ha exposat que a Can Fontanals hi ha queixes per residus voluminosos. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (24'), ha explicat que ha visitat la zona amb els tècnics i que es farà un reforç de recollida de voluminosos, així com altres actuacions per garantir el manteniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.