Contenidors, el Camp de Golf de Can Sant Joan i el parc del Bosc de Volpelleres, a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal

El públic assistent al ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 18/jul/22 per Sergio Morales

Una proposta veïnal per reubicar contenidors al barri de Coll Favà, la reclamació de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Can Sant Joan per tenir més implicació per definir el futur d'aquest espai i la refermança de SOS Bosc de Volpelleres en la causa per evitar la construcció de l'escola La Mirada en aquesta zona de la ciutat. Són alguns dels temes que s'han abordat a l'audiència pública del ple municipal de juliol, que Cugat Mèdia recull aquí íntegrament.

Escolta-ho

Contenidors a Coll Favà

La veïna Bibiana Tesanovic (15') ha demanat que es reubiquin uns contenidors de Coll Favà, ja que la proximitat amb els habitatges, assegura, genera malestar entre el veïnat. A més, lamenta les mostres d'incivisme al voltant d'aquests, on s'acumulen residus i voluminosos. Li ha respost el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, que ha justificat que els contenidors no es poden instal·lar a demanda i, menys encara, acumular-los amb d'altres, ja que això sí que convertiria la zona en un "abocador". Amb tot, Gallardo justifica que els criteris són tècnics.

El futur del camp de golf de Can Sant Joan

Mireia Gascón, en nom de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Can Sant Joan (33'), ha intervingut per reclamar que els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i l'Incasòl incloguin aquesta agrupació en els treballs per redactar el conveni que defineixi els usos d'aquesta zona verda. "Ens preocupa que tot estigui massa lligat", ha dit Gascón. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que, de moment, el treball que s'està fent és tècnic, i ha estès la mà a la plataforma per mantenir-la al dia de l'evolució de tot plegat.

Esport escolar

La membre de la Coordinadora d'AFES Carme Roca (44') ha demanat quin és el projecte d'esport escolar del govern municipal. L'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha compromès a facilitar-li aquesta informació.

El parc del Bosc de Volpelleres

El col·lectiu SOS Bosc de Volpelleres (46') ha donat a conèixer una campanya amb què defensa mantenir el pi blanc com a element clau en l'absorció de CO2. La membre de l'entitat Lourdes Marimon ha assegurat que des de l'Ajuntament se li va comunicar que hi havia emplaçaments alternatius, però el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha respost que la tria de la ubicació actual és ferma. Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, considera que la defensa de l'entorn natural amb la construcció de l'escola és compatible.

Més intervencions

També han passat per l'audiència pública els veïns Marcos Rodríguez (1'), Rosa Sasot (5'), Auxilio Ramos (25') i Eduardo Ruiz (52').