El camí escolar de la Floresta ja té forma

El ple ha aprovat definitivament el projecte executiu amb la previsió de començar obres el 2023


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Google Street

Imatge d'arxiu / Foto: Google Street

El camí escolar de la Floresta, que uneix l'escola amb el pont del Diari, estarà enllestit l'any vinent. El ple municipal ha aprovat definitivament aquest dilluns el projecte executiu, amb la previsió -una vegada feta la licitació- de començar els treballs durant el primer semestre del 2023 i tenir-los enllestit en vuit mesos. El projecte, que compta amb el suport de tots els grups municipals, es planteja com un camí de gairebé un quilòmetre amb una vorera de tres metres d'amplada, tot i que en alguns dels sis trams previstos s'haurà d'adaptar als obstacles urbanístics del terreny.

ESCOLTA-HO

Així, el primer tram sortint de la plaça del Pont del Diari serà una plataforma única i la circulació només tindrà un sentit. A partir del segon tram ja comptarà amb una vorera segregada de tres metres fins al túnel sota l'autopista, on el camí escolar redueix l'amplada fins als dos metres. Els següents trams tornaran a guanyar amplada fins a la mateixa escola, on tornarà a ser plataforma única. El mateix recorregut integrarà en els diferents trams el carril bici.

"D'una banda, el projecte ens permet un accés segur a l'escola i, de l'altra, impulsem la mobilitat sostenible", ha defensat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, qui ha destacat que es tracta d'una reivindicació històrica i una de les actuacions importants al barri, juntament amb la urbanització entorn del carrer d'Emeterio Escudero i els treballs al carrer de Verge de Montserrat.

El projecte del nou camí escolar de la Floresta inclou les actuacions següents:
  • Pavimentació del camí escolar
  • Repavimentació superficial de la calçada amb la reordenació del trànsit rodat i bicicletes amb la senyalització viària corresponent
  • Renovació de la xarxa d'enllumenat públic
  • Renovació de trams de la xarxa d'aigües residuals
  • Construcció d'uns trams de xarxa de clavegueram d'aigües pluvials
  • Millora puntual de les xarxes existents de companyies de serveis

  • El projecte executiu s'ha aprovat al ple per unanimitat, després de la desestimació de les tres al·legacions presentades.


    Francesc Duch

    D'una banda, el projecte ens permet un accés segur a l'escola i, de l'altra, impulsem la mobilitat sostenible.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.