Pere Soler: 'La majoria de serveis no estaven dimensionats respecte a la velocitat de creixement de la ciutat'

El primer tinent d'alcaldia Pere Soler és l'alcalde accidental de Sant Cugat de l'1 al 7 d'agost

Pere Soler a l'estudi de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 2/ago/22 per Sara Bella

L'Ajuntament està treballant en la redacció del nou contracte del servei de neteja de la ciutat, un pas més cap a l'adequació del servei a les necessitats actuals del municipi. Així ho ha explicat l'alcalde accidental de la ciutat, Pere Soler, en una entrevista a Cugat Mèdia en la qual també ha lamentat 'la falta de previsió del govern anterior respecte al creixement de la ciutat', que ha provocat 'que tants i tants serveis no estiguin dimensionats a les necessitats reals de la ciutadania'. Soler també ha fet un repàs a alguns dels temes més rellevants de la seva tinència d'alcaldia, com la Zona de Baixes Emissions (ZBE), la gestió de la crisi derivada de la pandèmia i la seguretat ciutadana.

Escolta-ho

Respecte als serveis que l'alcalde accidental considera que ara mateix no estan dimensionats a les necessitats actuals de la ciutat, Soler ha fet referència al servei de recollida de voluminosos, l'ampliació del qual es portarà a aprovació al ple extraordinari de setembre, el servei d'atenció domiciliària de Serveis Socials, les beques del servei de menjador escolar, el servei de manteniment dels edificis o de reparació de l'asfalt, entre d'altres. D'aquest últim, Soler ha recalcat que recentment s'ha fet una inversió de tres milions d'euros per asfaltar carrers malmesos, tot i que "segurament la xifra hauria de ser de 30 milions d'euros", ha dit.

Mobilitat més sostenible

Quant a l'àmbit de Mobilitat, el primer tinent d'alcaldia ha deixat clar que "la Zona de Baixes Emissions (ZBE), ens agradi o no, ha vingut per quedar-se", una mesura que, combinada amb la xarxa ciclable, està aconseguint que "la ciutadania estigui agafant els hàbits i s'estigui adonant que es pot viure millor movent-se d'una forma més sostenible".

Respecte al transport públic, Soler ha avançat que pròximament "es podran veure alguns canvis en les línies d'autobús". En aquest sentit, el tinent d'alcaldia ha concretat que "hauríem de retre compromís a la proposta de treure els autobusos de la plaça Lluís Millet", així com "tancar el cercle dels Park&Ride amb un estacionament al sud, a la carretera de Rubí".

Mesures per pal·liar la crisi

Respecte a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia i les conseqüències de la guerra a Ucraïna, Soler s'ha mostrat optimista. Sobre el que s'ha fet fins ara, el primer tinent d'alcaldia ha assegurat que des del consistori "hem posat tots els recursos que teníem al nostre abast, i més". De cara al futur, Soler ha avançat que "tot allò que estigui a la nostra mà ho seguirem fent, i estarem atents a l'impacte de la inflació i a la possible crisi que pugui venir". Amb tot, Soler ha conclòs que "Sant Cugat i el govern estan preparats per enfrontar-se a aquesta tardor i, evidentment, a l'hivern".

Seguretat i percepció de seguretat

Pel que fa a l'augment de robatoris a domicilis durant els mesos d'estiu, Soler ha remarcat que "els sistemes de vigilància a Sant Cugat funcionen" i ha assegurat que "Sant Cugat té un índex de criminalitat molt baix". L'alcalde accidental ha posat èmfasi en la diferència entre la seguretat i la percepció de seguretat, que, segons ha dit, milloraria "no només amb més presència policial, sinó també amb actuacions ràpides quan passa algun delicte".


DECLARACIONS

Pere Soler

La gran majoria de contractes de serveis municipals que teníem no estaven dimensionats amb el nivell de creixement de la ciutat i tampoc hi havia una planificació per arribar a la població que avui té Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio