Francesc Duch: 'El nou Pla d'Habitatge Assequible és un full de ruta molt agosarat i ens el creiem'

El nou Pla, que dobla el nombre d'habitatges públics de l'anterior, es presentarà el 12 de setembre a la Taula d'Habitatge


  • Comparteix:

Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, i alcalde accidental aquesta setmana, a l'estudi principal de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, i alcalde accidental aquesta setmana, a l'estudi principal de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El nou Pla d'Habitatge Assequible, que es va presentar a grans trets al desembre passat, preveu la construcció de 1.389 habitatges abans de 2030 i 1.600 més a partir de llavors. Una fita que segons el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, dobla el nombre de pisos públics a la ciutat en relació amb l'anterior pla de Promusa. Duch, que aquesta setmana està assumint el càrrec d'alcalde accidental en substitució de Mireia Ingla, ha explicat a Cugat Mèdia que el Pla el presentaran a la Taula d'Habitatge el proper 12 de setembre. Duch ha afegit que s'han introduït noves propostes d'habitatge públic i nous emplaçaments on ubicar-los a la ciutat.

ESCOLTA-HO

"És un Pla molt agosarat. És un full de ruta que ens creiem i que dobla l'anterior Pla de Promusa i que tenia l'objectiu d'arribar al 5% d'habitatges de protecció oficial a la ciutat. És el resultat de molta feina durant aquests mesos de govern, on hem introduït noves propostes i nous emplaçaments", ha dit Duch durant l'entrevista.

El Pla, aprovat recentment per Promusa, comportarà una inversió de 480 milions d'euros. L'objectiu és sumar 3.000 nous habitatges públics als ja existents per assolir que el 10% del parc d'habitatge de la ciutat sigui més assequible i de lloguer.

Duch ha explicat que els emplaçaments d'aquests habitatges es distribuiran entre sòl públic -pensat actualment per a equipaments- i parcel·les privades. El responsable de l'àrea ha explicat que aquesta darrera opció comportarà una negociació per poder possibilitar un canvi de planejament urbanístic per assegurar que una part de la construcció dels habitatges en aquestes zones siguin públics, com han fet amb el projecte de Ragull Centre, per exemple.

El tinent d'alcaldia ha explicat que el Pla "és molt transversal i afecta a tota la ciutat". La Floresta, Valldoreix, el Pla del Vinyet i Can Ametller són algunes zones de la ciutat on hi haurà nous habitatges públics. De fet, Duch ha explicat que "excepte a les Planes", tots els districtes en tindran.

L'habitatge cooperatiu és una altra de les propostes del nou Pla. Duch ha explicat que "un percentatge important" dels habitatges que es preveuen fer en el futur passaran per aquest sistema que considera "molt interessant perquè no suposa tant esforç per a l'administració i, en canvi, assegurem que els habitatges són de protecció amb un cost assequible i, a més, a través del sistema cooperatiu que introdueix molts avantatges comunitaris". De fet, al juliol ja van fer una reunió amb diverses cooperatives per explicar el Pla en aquest sentit, ha puntualitzat Duch.

El procés de les obres
L'Ajuntament executa aquest estiu una vintena d'actuacions de millora a centres educatius, a la via pública i a equipaments esportius i culturals. El conjunt d'intervencions suma uns tres milions d'euros i inclou obres com la gespa als camps de futbol de Can Magí i de la ZEM Jaume Tubau, la retirada de fibrociment a centres educatius, la reurbanització del carrer d'Abat Marcet, la implantació del nou asfaltat al Camí del Crist Treballador i l'adequació del nou pati de l'escola La Mirada.

Duch, que aquest dimecres farà visita d'obres, ha assegurat que tots els treballs avancen a bon ritme i dins la previsió inicial. Ha detallat que els treballs d'asfaltat per anar a l'escola l'Avenç estan gairebé finalitzats i que les famílies hi podran passar a partir del 5 de setembre amb total normalitat. En el mateix sentit ha parlat sobre les obres a l'escola La Mirada que, assegura, començarà el nou curs escolar amb els treballs d'ampliació i millora completats.

Soterrament de les vies de FGC
Sobre l'avantprojecte del nou túnel ferroviari entre Sant Cugat i Barcelona a la línia de FGC, Duch ha explicat que després de la petició, al juny, d'informació respecte a la proposta de la Generalitat, van reunir-se a finals de juliol amb el director de l'empresa ferroviària, Pere Calvet, a la seu de FGC. "Tenim la certesa que això va endavant i ara s'encarregarà un estudi informatiu del túnel" ha detallat Duch fruit d'aquesta darrera conversa amb Calvet. En aquest sentit, ha afegit que han acordat treballar plegats per analitzar l'"impacte" que tindrà a la ciutat i "des de Sant Cugat poder exigir que el resultat de l'obra sigui beneficiosa per a la ciutat". Duch considera que "és una oportunitat de transformació del centre per veure desaparèixer les línies que van per la superfície".


Francesc Duch

És un Pla molt agosarat, és un full de ruta que ens el creiem i que dobla l'anterior Pla de Promusa que existia i que tenia l'objectiu d'arribar al 5% d'habitatges de protecció oficial a la ciutat. És el resultat de molta feina d'aquests mesos de govern on hem introduït noves propostes i nous emplaçaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.