Pas endavant de l'Ajuntament per crear una empresa municipal de serveis

La nova empresa es cuidarà de la gestió de la grua municipal i de la neteja d'equipaments


Temes relacionats

Pas ferm per a la municipalització del servei de grua de Sant Cugat (18/jul/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del dipòsit de vehicles de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del dipòsit de vehicles de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Sant Cugat camina cap a la creació d'una nova empresa municipal de serveis, que es cuidarà de la gestió de la grua municipal i de la neteja d'equipaments. L'impuls d'aquesta societat s'ha facilitat aquest dilluns al ple extraordinari, amb una modificació pressupostària de 3.000 euros per pagar el capital inicial. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha detallat que més endavant es gastaran 27.000 euros per fer front a les gestions derivades. Els 13 regidors de l'equip de govern han votat a favor d'una modificació pressupostària que incloïa més capítols i que han motivat la negativa de Junts per Sant Cugat i la regidora no adscrita i l'abstenció de Cs.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ ELS DETALLS D'AQUESTS PUNTS

Des de Junts per Sant Cugat, el regidor Carles Brugarolas ha assegurat que l'oposició no ha rebut prou informació sobre la creació de la nova empresa pública. De fet, ha lamentat que entre les modificacions ordinàries d'aquest paquet s'hi "amaguen" qüestions com aquesta, així com un conveni amb l'Associació Sant Cugat cap a l'economia Social Solidària i Sostenible (10.000 euros que abans estaven destinats al Pol Cooperatiu). Brugarolas ha qualificat d'"inacceptable" que la modificació incorpori incrementar partides en comunicació (109.000 euros), protocol (45.000 euros) i alcaldia (85.000 euros), provinents del romanent; en aquest sentit, considera que tot plegat genera un "desequilibri estructural". A més, considera que aquestes dotacions responen a una finalitat "electoralista".

Amb tot, Brugarolas ha lamentat que la modificació sigui un "calaix de sastre que impedeix un debat normal", ja que lamenta no poder expressar el posicionament sobre cadascun dels capítols.

Per la seva banda, el regidor de Cs Sergio Blázquez ha justificat l'abstenció del grup per la creació de l'empresa de serveis. "Amb aquestes mesures d'internalització tindrem una institució sobredimensionada i que pot ser ineficient", ha argumentat.

Amb la creació de l'empresa municipal de serveis, l'Ajuntament posa fil a l'agulla a un dels compromisos de mandat. De fet, tant la grua com la neteja d'equipaments són dos dels serveis que s'estan prestant sense contracte.




Sergio Blázquez

Aquest tipus d'internalitzacions fan més gran l'Ajuntament, fent una institució sobredimensionada que pot ser ineficient.

Brugarolas / Soler

Comunicació, protocol i esdeveniments d'alcaldia és un paquet del romanent. Això és inacceptable. / Que sigui o no inacceptable ho dirà el ple amb la votació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.