Sant Cugat disposarà d'un programa d'intel·ligència artificial per llegir matrícules

Aquest sistema integrarà en una sola plataforma els diferents tipus de càmeres hi ha ara, i hi haurà, als carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una càmera de seguretat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una càmera de seguretat / Foto: ACN

Sant Cugat contractarà un programa d'intel·ligència artificial que permeti recollir i analitzar dades basant-se en les imatges captades per les diferents càmeres repartides per la ciutat. L'objectiu principal és llegir les matrícules dels cotxes que circulen per Sant Cugat per poder optimitzar la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i també controlar els fluxos de trànsit. Però també es preveu que tingui usos de seguretat. Un cop contractat -amb una despesa de 146.648 euros impulsada gràcies als fons Next Generation-, aquest programa es posarà a disposició de totes les àrees de l'Ajuntament. El ple municipal extraordinari d'aquest dilluns ha donat llum verda a la proposta, amb vots a favor de tots els grups municipals i la negativa de la regidora no adscrita.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ ELS DETALLS D'AQUEST PUNT

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente, ha assenyalat que el nou programari, més enllà de facilitar la gestió de la ZBE, agilitzarà l'anàlisi de dades per propiciar noves polítiques. "És una política moderna i una aposta de futur", ha reflexionat Llorente en la seva intervenció.

Segons els plecs de la licitació, la plataforma que vol contractar l'ajuntament ha de ser capaç de gestionar la informació de fins a 500 càmeres. Actualment, les diferents càmeres que hi ha distribuïdes per la ciutat tenen usos diferents i, per tant, fan servir programaris diferents per gestionar-les (les de zones d'accés restringit, les de zones de baixes emissions i les de gestió de trànsit). L'objectiu d'aquesta licitació és que el govern local disposi d'una sola plataforma que analitzi de la mateixa manera la informació de les imatges que captin les diferents càmeres.

Amb la intel·ligència artificial, basant-se en la informació de les càmeres, es podran gestionar millor les multes per la ZBE, fer estadístiques de tot tipus dels vehicles que circulen per la ciutat, però també establir patrons de rutines en el trànsit que permetran detectar alhora alteracions en aquestes rutines que cridin l'atenció per poder-hi actuar.


Lourdes Llorente

Són polítiques molt modernes. És una aposta de futur que pensem que val la pena. Pensem que, amb els fons NextGeneration, val la pena aprofundir en aquestes polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.