Neix Independents Sant Cugat per canalitzar la 'decepció' amb els partits sobiranistes a les eleccions municipals

La candidatura cívica busca entre la població de Sant Cugat el seu candidat


  • Comparteix:

Alguns dels impulsors de Independents Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels impulsors de Independents Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat comptarà a les eleccions municipals amb una nova llista. Es tracta de la candidatura cívica Independents Sant Cugat, que es presentarà sota el paraigua de la Coalició d'Independents de Catalunya. El grup promotor de la iniciativa s'erigeix com una alternativa per als ciutadans 'decebuts' amb els partits independentistes i amb la gestió de l'actual govern, i es comprometen amb la defensa de les llibertats nacionals, la participació i la transparència per donar resposta als problemes dels ciutadans de Sant Cugat des de la proximitat. De fet, l'agrupació fa una crida a tots els santcugatencs que vulguin posar-se al servei del projecte per triar el seu candidat, que elegiran entre les propostes rebudes en un procés de primàries a principis de l'any vinent.

"No estem vinculats a cap partit polític", asseguren els seus impulsors, entre els quals hi ha persones que provenen de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i partits con Junts per Sant Cugat. El seu objectiu, diuen, és "revertir la situació actual", tant pel que fa al suport a la independència com amb la gestió de l'Ajuntament.

Segons ha concretat una de les impulsores de l'agrupació, Dolors Garriga, es tracta "d'estar amb el poble, ser molt sensibles als seus problemes i defensar la llengua i cultura catalana, el benestar social i l'alliberament nacional".

Així, es presenten com "una altra manera de fer política" per oferir un consistori més transparent, amb més participació i al servei de la ciutadania en comptes dels interessos de partit. Tot i que no compten encara amb programa electoral, es comprometen amb no pactar amb "partits espanyolistes, antidemocràtics o que no respectin els drets humans". Això exclou també els pactes amb partits que hagin donat suport al 155, concreten.

La seva crida és a aquells "que desconfien dels partits polítics i no saben què votar", ha afirmat una altra de les impulsores, Asun Riu, ja que es mostren confiats en poder aconseguir els regidors suficients com per ser decisius.

Per aconseguir-ho, la candidatura desenvoluparà un procés de primàries per triar el cap de llista, al qual es pot presentar qualsevol santcugatenc que comparteixi aquests objectius. Per fer-ho, cal enviar un correu a independents.santcugat@gmail.com amb la paraula 'Candidat' a l'assumpte.

De moment, la proposta compta amb el suport de l'escriptor Víctor Alexandre o del tiktoker Gerard Querol (@gerryquerry), tot i que no formen part de la candidatura.


Dolors Garriga

Per a molta gent l'actual consistori no està fent la feina com ens agradaria. Volem fer un canvi en la manera de fer política. Estar amb el poble, ser molt sensibles als seus problemes i defensar la llengua i cultura catalana, el benestar social i l'alliberament nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.