Cotarelo: 'La classe política catalana posa per davant els interessos de partit a la independència'

En una xerrada a Sant Cugat, el politòleg ha carregat durament contra els partits independentistes


  • Comparteix:

Ramon Cotarelo, a l'esquerra, aquest dimecres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Ramon Cotarelo, a l'esquerra, aquest dimecres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El politòleg Ramon Cotarelo exemplifica el malestar d'una part de la massa social independentista contra l'acció dels partits sobiranistes: 'Com pot ser que amb majoria social i parlamentària no hagin fet res per la independència?'. S'ho ha preguntat aquest dimecres a Sant Cugat, en una xerrada organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural que ha omplert la Sala Clavé de La Unió. Cotarelo considera que 'la classe política catalana posa per davant els interessos dels partits i personals per sobre la independència del seu país'. Amb tot això, veu la manifestació de la Diada, aquest diumenge a Barcelona, com una oportunitat de la societat per mostrar aquest rebuig. Després d'aquesta data, ha reflexionat, caldrà esperar 'fins a l'U d'Octubre per veure què fan els partits'.

El també escriptor ha estat especialment crític amb ERC, partit al qual critica per fer "propaganda en tots els mitjans que té comprats i subvencionats" contra la causa independentista. Per a Cotarelo, la formació republicana "no només no és independentista, sinó que porta temps actuant com una cinquena columna dels espanyols"; de fet, acusa el partit d'haver trencar "la unitat" que hi havia entre el sobiranisme.

Cotarelo també ha reflexionat sobre la taula de diàleg entre els governs català i espanyol. Considera que la Generalitat, amb ERC al capdavant, "a canvi d'una boirosa promesa de desjudicialització, s'ha compromès a mantenir qualsevol iniciativa que s'emprengui dins del marc constitucional".

Ara bé, el politòleg no només ha estat crític amb el paper d'ERC i també ha disparat dards contra Junts per Catalunya. "Si no volen que se'ls fiqui al mateix cistell que ERC, que surtin del govern", ha apuntat. De fet, s'ha mostrat sorprès amb què els consellers de Junts hagin anunciat que aniran a la manifestació de l'Onze de Setembre: "Ho trobo admirable, però no trobo el sentit; és un acte masoquista!".

La xerrada ha omplert la Sala Clavé de La Unió Santcugatenca

La xerrada ha omplert la Sala Clavé de La Unió Santcugatenca / Foto: Cugat Mèdia




Ramon Cotarelo

Hi ha alguna cosa a esperar d'aquesta classes política que posa per davant els interessos de partit i personal de la independència del seu país?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.