Mireia Ingla: 'El benestar de la gent ens ha d'obligar a deixar personalismes i trobar l'empatia per cercar solucions'

L'alcaldessa ha tancat els actes institucionals de l'Onze de Setembre amb un discurs en què s'ha dirigit a la ciutadania


  • Comparteix:

El discurs de l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha estat l'últim dels parlaments que s'han fet durant els actes institucionals de l'Onze de Setembre, que han tingut lloc a la plaça de Rafael Casanova. Dirigint-se a la ciutadania, l'alcaldessa ha parlat del paper de les institucions i del seu deure amb el conjunt de la ciutadania. A més, ha parlat de la importància de la política per aconseguir el bé comú de les persones.

Ingla ha començat el parlament fent referència al valor de les institucions, "precisament per l'experiència de no haver-ne tingut de pròpies durant segles". "És per això que el 1714 i el consegüent Decret de Nova Planta van resultar tan traumàtics", ha recordat l'alcaldessa. "Les institucions són el mirall en què s'ha de veure reflectida la ciutadania del país, tota la ciutadania", ha destacat després. "I precisament per això, els que estem al capdavant de les institucions governem cada dia el present i les posem així en valor", ha continuat.

Ingla també s'ha mostrat convençuda que la República Catalana "és la millor eina per donar resposta a les necessitats de la gent". "Per viure en un país amb justícia social, igualtat d'oportunitats i progrés econòmic", ha explicat. "Per això soc independentista, però tinc molt clar que avui soc l'alcaldessa de tothom", ha matisat.

A banda, ha reivindicat la idea de tornar a la política. "Hi ha un bé comú, que és el benestar de la gent, que ens ha d'obligar a deixar personalismes i trobar l'empatia per cercar solucions", ha comentat l'alcaldessa. Així mateix, ha assegurat que el seu propòsit és que l'Ajuntament sigui la institució de tothom "i vetlli per tota la ciutadania". A més, s'ha mostrat orgullosa amb els regidors "que encarnen aquesta política tan necessària avui dia, davant els personalismes i l'antipolítica". "Els càrrecs electes hem de garantir que l'Ajuntament sigui la casa de tothom", ha conclòs l'alcaldessa.

Mira els discursos íntegres dels partits polítics amb representació al ple







Mireia Ingla

Tornem a la política. Hi ha un bé comú, que és el benestar de la gent, que ens ha d'obligar a deixar personalismes i trobar l'empatia per cercar solucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.