Ciutadans fixa la seva oposició durant l'any electoral en cinc eixos

Seguretat, urbanisme, contractació, manteniment i mobilitat són les prioritats per a la formació taronja


  • Comparteix:

Sergio Blázquez i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

Sergio Blázquez i Aldo Ciprian / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans (Cs) encara els darrers vuit mesos per a les eleccions municipals. Segons la formació, la seva oposició se centrarà en cinc eixos com són mobilitat, urbanisme, manteniment, contractació i seguretat; prioritats per al grup taronja. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, considera que en aquests àmbits l'equip de govern ha comès errors, no ha acomplert amb el seu programa electoral i ha obviat el consens amb l'oposició.

Així, ha concretat Ciprian, s'ha implantat una Zona de Baixes Emissions "sense alternatives de transport", els terminis per a les llicències d'obres arriben als 24 mesos, cal més inversió en el manteniment de la ciutat i s'ha de reforçar més encara l'àrea de contractació, així com la de seguretat.

Segons el portaveu taronja, les darreres dades de criminalitat confirmen un decens en els robatoris amb força a domicilis, però registren un increment en altres fets delictius com els furts i les ocupacions. En aquest sentit, celebren la inversió en càmeres de seguretat.

La formació també insta l'Ajuntament a reforçar el mercat de Volpelleres, en risc pel tancament de diverses paradetes. A més, Cs lamenta que no s'hagin iniciat les reunions per a les ordenances fiscals i els pressupostos de l'any vinent, i que el ple extraordinari de l'estat de la ciutat encara no tingui data.

Moció al ple de setembre

Cs vol centralitzar tot el servei municipal per a persones amb discapacitat en una única oficina. Amb aquesta intenció porta al ple municipal una moció per crear l'Oficina d'atenció a les persones amb discapacitat. Segons el text de la proposta, a Sant Cugat hi ha més de 500 famílies que tenen algun membre amb alguna discapacitat.

Per donar resposta a aquest col·lectiu, la proposta vol que aquesta finestreta única d'atenció serveixi per millorar el servei i l'atenció, centralitzar el servei i evitar el pas directe per serveis socials, com ha explicat el regidor de Cs Sergio Blázquez. La mesura inclou, per exemple, aglutinar la informació sobre totes les ajudes i prestacions existents o ajuda per tramitar administrativament les sol·licituds.

Segons Cs, la moció comptarà amb el suport, de moment, de l'equip de govern.




Aldo Ciprian

Des de l'equip de govern s'han pres decisions errades i no ha acomplert el 90% del seu programa. Les seves decisions estrategiques no han estat consensuades amb l'oposició.

Sergio Blázquez

El que es fa està bé, però es pot millorar. Per caminar cap a una societat inclusiva cal dotar aquesta oficina de recursos materials i humans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.