ICV denuncia que els pisos de Promusa per a gent gran incompleixen l'ordenança d'estalvi energètic


  • Comparteix:

Els ecosocialistes volen que en promocions futures el procés el liderin des de Serveis Socials

Els ecosocialistes volen que en promocions futures el procés el liderin des de Serveis Socials

El grup municipal d'ICV-EA denuncia que encara no s'ha aplicat l'ordenança municipal d'estalvi energètic en els pisos de Promusa per a gent gran de la plaça Lluís Millet. A més, els ecosocialistes creuen que aquesta promoció no s'ha divulgat prou i afegeixen que de cara a promocions futures, el procés hauria d'estar liderat des de Serveis Socials.

El grup municipal d'ICV-EA creu que l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha saltat l'ordenança d'estalvi energètic, aprovada l'any 2002, en els pisos de Promusa per a gent gran construïts a la plaça Lluís Millet. En concret, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, denuncia que encara no s'han instal·lat les plaques solars en els habitatges.

Xavi Boix

Aquesta promoció de pisos per a gent gran vulnera l'ordenança d'estalvi energètic que l'Ajuntament va aprovar a l'octubre-novembre del 2002. Aquests habitatges, entre altres coses, no tenen plaques solars. És denunciable que l'Ajuntament se salti l'ordenanaça quan es tracta d'habitatge públic.


És per això que ICV-EA de Sant Cugat demana a l'Ajuntament que s'apliqui de manera urgent l'ordenança que, segons ells, el propi consistori s'ha saltat, i que s'instal·lin les plaques solars en els habitatges.

De la seva banda, la regidora ecosocialista Àssun Reyes creu que aquesta promoció de pisos per a la gent gran no ha despertat l'expectativa prevista, i és per això que considera important que s'obri un procés crític per analitzar com ha anat el procés d'informació. En aquest sentit, els ecosocialistes consideren que de cara al futur cal un major suport per part dels Serveis Socials de l'Ajuntament per divulgar aquest tipus de promocions.

Assun Reyes

La gent no ha tingut la informació que calia sobre quins són els ajuts reals que s'estan donant per accedir a l'habitatge per a gent gran. Això ha fet que molta gent ni tan sols s'interesés de com estava el tema. Creiem que ha d'haver un suport més clar per part de serveis socials


Els ecosocialistes creuen que les polítiques públiques de lloguer han de permetre una emancipació real d'aquest col·lectiu, i és per això que reiteren que els preus del lloguer són massa elevats, si es té en compte que a més del lloguer mensual s'han de pagar les factures del telèfon, llum i aigua, entre d'altres.

El portaveu del grup municipal d'ICV-EA, Xavier Boix, creu que el problema és que la promoció no s'ha liderat des de Serveis Socials, sinó des de Promusa, i que això ha de canviar, per tal que en les pròximes promocions les condicions dels habitatges millorin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.