La Generalitat aportarà 12,2 milions d'euros per reforçar els serveis socials a través de l'Ajuntament

El nou contracte programa es portarà a aprovació al ple municipal de dilluns

El tinent d'alcaldia Marco Simarro ha presentat el Contracte Programa a la premsa / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 16/set/22 per Maria Bragós

L'equip de govern portarà a aprovació al ple de dilluns el nou contracte programa de col·laboració entre el Departament de Drets Socials de la Generalitat i l'Ajuntament. El conveni preveu que la Generalitat aporti 12.229.614 euros fins al 2025 per reforçar els serveis socials i d'atenció a les persones.

El nou contracte permetrà que hi hagi un augment de recursos dels Equips Bàsics d'Atenció Social (EBAS), fent pujar fins al 2025 el nombre de treballadors socials, educadors socials i administratius que hi ha per ràtio de municipi. Així, a Sant Cugat hi haurà un augment global de personal de 6,5 persones. A més, es vol enfortir l'atenció a la infància i l'adolescència amb la implantació del nou model anomenat servei d'intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies. D'aquesta manera, l'objectiu és oferir un servei més inclusiu i pròxim, i ampliar el servei en la franja de zero a tres anys.

També està previst augmentar recursos per al Servei d'Atenció Domiciliària amb relació al preu per hora. L'augment serà a 19 euros per hora al primer i segon any, 19,45 euros per hora al tercer any, i 21 euros per hora al quart any. Sobre aquest punt, el tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, ha apuntat que això entra dins de la dignificació "d'un sector laboral molt feminitzat i molt precaritzat". "Per tant, dignifica un servei que entenem que és bàsic per l'atenció de les persones en els seus domicilis", ha afegit.

Finalment, el contracte incorpora l'obligatorietat d'atenció al sensellarisme. A Sant Cugat, l'Ajuntament ja tenia accions dirigides a aquest col·lectiu, però amb el finançament que inclou el Contracte Programa es podrà contractar un altre treballador social per al projecte 'Primer la llar'.


DECLARACIONS

Marco Simarro

Entenem que això entra dins de la dignificació d'un sector laboral molt feminitzat i molt precaritzat. Per tant, dignifica un servei que entenem que és bàsic per l'atenció de les persones en els seus domicilis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio