Les entitats independentistes de Sant Cugat celebren el cinquè aniversari de l'1-O

ANC, Òmnium, ADIC i el Consell Local per la República de Sant Cugat s'uneixen per commemorar l'efemèride amb un esmorzar popular


  • Comparteix:

Un dels cordons que es van organitzar per protegir les urnes, a l'institut-escola Catalunya de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Un dels cordons que es van organitzar per protegir les urnes, a l'institut-escola Catalunya de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les entitats independentistes de Sant Cugat celebraran conjuntament els cinc anys del referèndum de l'1-O. L'ANC, Òmnium, ADIC i el Consell Local per la República s'han unit per organitzar un esmorzar popular a la plaça de l'U d'Octubre (9.30 h), que tindrà un preu de 10 euros. L'acte començarà al parc de Ramon Barnils amb una cercavila amb els Trabucaires i els Diables de Sant Cugat (9 h), i posteriorment hi haurà música en directe i es llegiran diferents manifestos.

A la tarda, les entitats han convocat una concentració a Arc de Triomf de Barcelona a les 17 h, i les seccions de Sant Cugat animen a participar-hi. Des de la ciutat s'ha organitzat un autobús per desplaçar-se fins a Barcelona que sortirà des del passeig de Francesc Macià a les 15.30 h.

Per la seva part, l'ANC nacional ha convocat totes les seccions locals a un segon acte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona (13 h), on es farà un acte reivindicatiu.

El president d'Òmnium Sant Cugat, Jaume Angerri, ha comentat que l'1-O va ser un dia d'"empoderament popular", i espera una gran resposta de la gent, ja que segueix sent un dia "especial per a tothom qui va viure aquella jornada i segueix sentint-se independentista". Per la seva banda, el coordinador de l'ANC, Artur Royo, ha reivindicat que "és una jornada que s'ha de recordar davant dels 'imputs' que volen fer oblidar tot el que es va assolir l'1-O".

Què faran els partits independentistes?

Cap partit local ha organitzat activitats amb motiu de l'efemèride, però alguns han decidit sumar-se a l'acte de les entitats. Junts per Sant Cugat i Independents per Sant Cugat han anunciat que participaran en l'esmorzar popular de dissabte al matí. També tenen pensat anar a la concentració d'Arc de Triomf, i Junts també serà a l'acte de l'ANC a la plaça Sant Jaume. Per la seva banda, ERC dona llibertat a la militància perquè assisteixen als actes que vulguin a títol individual. La CUP tampoc no té previst participar en cap acte de commemoració de l'U d'Octubre.


Jaume Angerri

L'1 d'Octubre és un acte d'empoderament popular. Aquest és un sentiment que els que creiem que el país será millor quan sigui independent ens agrada recordar-ho perque ens dona molta força



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.