Valents exigeix que les escoles catalanes imparteixin el 25% de les classes en castellà

El partit creu que amb el no compliment de la sentència s'estan vulnerant drets de les famílies


  • Comparteix:

Un moment de l'acte d'aquest dijous / Foto: Valents Sant Cugat

Un moment de l'acte d'aquest dijous / Foto: Valents Sant Cugat

Valents exigeix que la Generalitat doni compliment a la sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes. El partit ho ha reivindicat aquest dijous en un acte a la Casa de Cultura en el qual han participat la presidenta de l'Asamblea por una Escuela Bilingüe, Ana Losada, i la representant del Sindicat de Mares i Pares Ada Garriga. Losada considera que a Catalunya hi ha 'un bloqueig a l'estudi de la llengua majoritària dels catalans', mentre que Garriga ha reivindicat que 'la llibertat dels pares per triar centre queda limitada amb les lleis' actuals.

A la trobada també hi han participat la presidenta de Valents, Eva Parera, que ha lamentat que "haver d'estar pendents de si s'imparteix o no espanyol a les nostres escoles no és normal". Parera ha criticat en particular al conseller d'Educació, Josep González - Cambray per "entremetre's en quin centre puc o no portar la meva filla".

Per la seva banda, la presidenta de l'agrupació local del partit, Sílvia Tusell, ha reivindicat el paper de la formació a Sant Cugat: "Hem nascut per fer possible el canvi a la ciutat i acabar amb aquests governs que no tenen la voluntat de resoldre els nostres problemes ni fer-nos la vida més fàcil".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.