Totes les necessitats a 15 minuts: En Comú Podem vol repensar la mobilitat de Sant Cugat

'La ciutat en 15 minuts' s'ha presentat aquest dijous en un acte obert a la Casa de la Cultura


  • Comparteix:

Una fotografia de l'acte 'La ciutat dels 15 minuts' / Foto: Sant Cugat En Comú Podem

Una fotografia de l'acte 'La ciutat dels 15 minuts' / Foto: Sant Cugat En Comú Podem

En Comú Podem Sant Cugat aposta per un model de mobilitat amb què cada ciutadà tingui a 15 minuts tot allò que necessita. Es tracta d'una iniciativa que la formació vol abanderar de cara al proper mandat i que ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura en la xerrada 'La ciutat dels 15 minuts'. Per assolir aquesta fita, la coalició planteja la necessitat de millorar la xarxa d'autobús, estendre els carrils bici i recuperar espai públic per als vianants.

L'alcaldable d'En Comú Podem a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, ha posat el focus en la necessitat de "regirar la piràmide de prioritats de la nostra ciutat i fer que el percentatge baix d'usuaris que hi ha del cotxe no ocupin aquest gran percentatge que ara mateix ocupen els nostres carrers". Per a Gutiérrez, cal "buscar la manera que la majoria dels desplaçaments es puguin fer en bicicleta".

L'acte ha comptat amb la participació de l'adjunta a l'arquitecte municipal a Barcelona i consellera del districte de Sant Martí de Barcelona, Sílvia Casorrán, que ha explicat de primera mà les mesures aplicades a la capital catalana i com adaptar-les a Sant Cugat. També hi ha participat el membre fundador de l'Assemblea d'Usuaris de Transport Públic de Sant Cugat, Martí Rius, qui ha fet balanç dels assoliments aconseguits els últims anys i els objectius a aconseguir en el futur.


Ramon Gutiérrez

Cal regirar la piràmide de prioritats de la nostra ciutat i fer que el percentatge baix d'usuaris que hi ha del cotxe no ocupin aquest gran percentatge que ara mateix ocupen dels nostres carrers. Per tant, buscar la manera que la majoria dels desplaçaments es puguin fer en bicicleta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.