Les inversions fruit de la participació ciutadana reben una injecció de 180.000 euros

El ple aprova una modificació pressupostària de 387.886 euros que beu de projectes no executats

Imatge d'arxiu d'una sessió del consell de barri de Mira-sol dedicada als pressupostos participatius / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 17/oct/22 per Sergio Morales

Les inversions impulsades des de la participació ciutadana compten amb un pressupost d'1,18 milions d'euros, després que aquest dilluns s'hi hagi injectat una dotació de 180.403 euros. Ha estat possible amb l'aprovació de la modificació pressupostària número 13, de 387.886 euros, que ha redistribuït els diners que estaven reservats per a projectes d'exercicis anteriors que encara no s'havien executat.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ ELS DETALLS DE LA MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

Un dels canvis destacats fa referència al local per a les entitats de malalties neurològiques que s'ha d'ubicar al carrer de Borrell. Aquest projecte, que va ser el més votat dels primers pressupostos participatius, tenia una reserva de 302.615 euros, dels quals bona part aportarà l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); de fet, l'administració supramunicipal es cuidarà de fer l'obra. Així, els diners que es guardaven per aquesta iniciativa es poden usar per a altres inversions.

Una iniciativa que queda finalment enterrada és la construcció d'un parc de tirolines a les Planes, ja que des del Parc Natural de Collserola no es permet aquest tipus d'instal·lació. Els 80.000 euros que costava aquest projecte passa a la lliure disposició del districte. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha avançat que, sempre que sigui possible, també es dotarà de més pressupost la lliure disposició de la resta de districtes.

Amb els diners que s'han redistribuït també es pretén potenciar la zona esportiva del Parc Central (44.482 euros) i la millora del parc del Torrent de Ferrusons, que connecta Coll Favà amb Can Magí (50.000 euros).

Crítiques a les polítiques de participació

La modificació pressupostària ha prosperat amb el vot a favor dels 13 regidors de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició. Des de Cs, el regidor Sergio Blázquez ha criticat les polítiques de participació de l'executiu: "La participació ha empitjorat i els veïns han desconnectat dels processos participatius". En la mateixa línia, el regidor de Junts Carles Brugarolas ha criticat que s'hagi produït una reducció del pressupost per a la participació.


DECLARACIONS

Pere Soler

Aquesta distribució es va fent seguint el calendari establert amb l'àrea de Participació. Les inversions es faran a mesura que es vagin necessitant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio