Lubrizol es queda al centre de Sant Cugat però reduirà l'emmagatzematge de productes químics perillosos

Això permetrà aixecar les limitacions urbanístiques i d'activitat a la zona


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la planta de Lubrizol / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la planta de Lubrizol / Foto: Cugat Mèdia

Lubrizol, la Generalitat i l'Ajuntament estan en converses per abordar el futur de la planta al municipi, que depèn de la llicència ambiental que ha estat anul·lada pels tribunals, a petició de Sant Cugat. La intenció del consistori és que l'empresa mantingui l'activitat a les instal·lacions actuals, ubicades al polígon de Can Magí, però que redueixi l'emmagatzematge de productes químics considerats perillosos, fet que comporta limitacions urbanístiques i d'activitat a la zona. De fet, la justícia ha avalat el plantejament de l'Ajuntament, que va presentar diversos recursos contra la pròrroga indefinida per part de la Generalitat de la llicència ambiental sense els informes municipals.

ESCOLTA-HO

Com ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, aquesta anul·lació, ja ferma, obliga a tornar a tramitar la llicència ambiental, però, incorporant l'Ajuntament. Això obre la porta a poder reduir l'emmagatzematge a la planta i, per tant, aixecar les limitacions urbanístiques i d'activitat que afecten la zona des del 2017.

"Ja ens hem reunit les tres parts implicades i estem tots d'acord en els propers passos", ha afirmat Duch, qui ha explicat que l'empresa ja ha presentat a la Generalitat un pla de mesures per reduir l'emmagatzematge químic, que està pendent d'un informe de Protecció Civil que validi aquest full de ruta.

Per a Duch això suposa que "ben aviat es reduirà el risc d'accident químic i s'eliminaran les restriccions".





Francesc Duch

Ja ens hem reunit les tres parts implicades i estem tots d'acord en els propers passos. L'objectiu és mantenir l'activitat i eliminar les restriccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.