Sant Cugat no tindrà una 'oficina antiocupació'

El ple municipal ha rebutjat la moció presentada per Cs, un text que ha rebut el suport de Junts i de la regidora no adscrita


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la casa Lestonnac, okupada per una vintena de persones / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la casa Lestonnac, okupada per una vintena de persones / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha rebutjat la moció de Ciutadans per a l'elaboració d'un pla municipal en contra de l'ocupació il·legal d'habitatges i la creació d'una 'oficina antiocupació'. La proposta ha rebut els vots a favor de Junts per Sant Cugat, la regidora no adscrita i Ciutadans (Cs), però s'ha desestimat perquè l'equip de govern hi ha votat en contra. El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha defensat el text amb l'aspiració 'd'erradicar les ocupacions al nostre municipi' així com evitar 'que el propietari privat sigui qui pagui el preu d'una política habitacional deficient'.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor de Seguretat Francesc Carol ha defensat el vot en contra de l'equip de govern. Carol ha criticat que "la moció està fora de la realitat santcugatenca" i ha recordat que "l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) ja desenvolupa les funcions que atribueixen a 'l'oficina antiocupació'. Carol ha insistit que "volen crear un problema que a Sant Cugat no tenim".

Respecte a les consideracions de Carol, Blázquez ha lamentat que "neguin el problema, li treguin ferro i no mostrin cap empatia cap als veïns que pateixen aquestes ocupacions".




Sergio Blázquez

Per Ciutadans és un delicte a combatre, l'ocupació, i no són els propietaris els qui han de pagar per una política habitacional deficitària. No són els propietaris els qui s'han de sentir extorsionats pels ocupes.

Francesc Carol

No obrirem una 'oficina antiocupació' perquè ja tenim una Oficina Local d'Habitatge que desenvolupa aquestes funcions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.