El ple tomba la moció de Junts per dedicar el 50% dels espais de comunicació municipals a entitats del tercer sector

El govern local ha criticat la forma de la moció i ha posat en dubte la viabilitat jurídica de la proposta

Un moment del ple municipal d'aquest dilluns, a la Sala Clavé de La Unió / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Política

Publicat el 17/oct/22 per Sergio Morales

La moció de Junts per Sant Cugat perquè l'Ajuntament destini el 50% dels espais de comunicació municipals a les entitats del tercer sector ha quedat rebutjada. La proposta s'ha topat amb la negativa dels 13 regidors de l'equip de govern i l'abstenció de Cs. Els quatre partits han coincidit a assenyalar que el text 'no se sustenta' perquè no coincideix el títol amb les propostes que s'hi concreten. El tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, ha apuntat com a causa principal de la negativa 'dubtes jurídics' sobre la viabilitat de posar en marxa la iniciativa. Per la seva banda, la regidora de Junts Sandra Casat ha assegurat que el seu grup municipal ha trobat els casos d'altres consistoris que han activat iniciatives semblants.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El títol de la proposta és 'Moció del grup municipal de Junts per Sant Cugat per augmentar els recursos a les entitats del tercer sector social'. Pel que fa als acords, es proposava la publicació d'un llistat d'espais de comunicació municipals i contractats per l'Ajuntament, així com la cessió de la meitat d'aquests a les entitats del tercer sector. Aquesta discordança ha estat qüestionada tant per Simarro com pel regidor de Cs Sergio Blázquez, que ha apuntat que "la moció, tal com està redactada, fa aigües". La regidora de Junts Sandra Casat, però, ha defensat que "donar visibilitat és donar recursos".

A més, Simarro ha alertat que cedir el 50% dels espais de comunicació podria "comprometre" la qualitat de la informació que transmet l'Ajuntament.

Malgrat la falta d'entesa, totes les parts han posat de manifest la voluntat per treballar fórmules per millorar la col·laboració entre l'Ajuntament i aquest sector.




DECLARACIONS

Marco Simarro

Cedir un 50% dels espais de comunicació propis a les entitats del tercer sector comprometria tota la comunicació de la institució. L'Ajuntament té centenars de qüestions a informar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Sandra Casat

Vam investigar. La mateixa acció s'ha fet a altres ajuntament. L'excusa que no es pot fer no val.

Your browser doesn’t support HTML5 audio