L'Ajuntament de Sant Cugat reclama el traspàs de Rodalies a la Generalitat

Una moció de Junts per Sant Cugat que ho proposava ha quedat aprovada


  • Comparteix:

Un tren de Rodalies al seu pas per Sant Cugat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un tren de Rodalies al seu pas per Sant Cugat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat reclamarà el traspàs de les competències de Rodalies de Renfe a la Generalitat per 'garantir una gestió real i integral del servei'. Així ho ha aprovat el ple municipal aquest dilluns, amb una moció proposada per Junts per Sant Cugat que ha rebut el suport d'ERC-MES i de la CUP-PC, i els vots en contra del PSC, Ciutadans i de la regidora no adscrita. La moció aprovada també recull exigir al govern espanyol que executi 'urgentment les inversions que promet', així com instar totes les administracions a treballar en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 i de la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des de Junts per Sant Cugat, el regidor Eloi Rovira ha defensat la proposta, que exigeix "una millora de la gestió d'un servei de transport públic que ara mateix ja pateix molts endarreriments en inversions i en dèficit de gestió". "L'únic que estem demanant és que l'Estat hi inverteixi i que ens doni la gestió per intentar fer un servei millor per a la ciutadania", ha insistit.

Un dels grups municipals que hi ha votat en contra ha estat el PSC. El portaveu del grup municipal i primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ho ha justificat dient que "hem d'anar alerta quan parlem de la gestió dels transports, perquè si ho mirem a escala local, van per un altre costat i, si ho mirem a escala metropolitana, van per un altre costat".




Eloi Rovira

Estem demanant una millora de la gestió d'un servei de transport públic que ara mateix ja pateix molts endarreriments en inversions i en dèficit de gestió. Per tant, l'únic que estem demanant és que l'Estat hi inverteixi i que ens doni la gestió per intentar fer un servei millor per a la ciutadania.

Pere Soler

Hem d'anar alerta quan parlem de la gestió dels transports. Perquè si ho mirem a escala local, van per un altre costat. Si ho mirem a escala metropolitana, van per un altre costat. Per tant, el nivell de gestió s'ha de veure com el posem i no podem compartir-ho amb vostès, per més bona voluntat que jo crec que hi tenen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.