El pont de Can Vernet i els robatoris a la Guinardera, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Quina previsió hi ha per instal·lar una passera al pont de Can Vernet? Quines mesures de seguretat s'aplicaran contra els robatoris de material a la Guinardera? Què pot fer l'Ajuntament per donar suport a les llibreries de la ciutat? Són alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal d'octubre, l'últim punt de l'ordre del dia, i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (00'), ha preguntat si l'Ajuntament buscarà una ubicació alternativa per a la fira d'atracció de la Festa Major. La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy (16'30''), ha explicat que s'està avançant per buscar un indret alternatiu.

Ciprian també ha proposat que els paradistes del mercat dels dijous tinguin la possibilitat d'entrar a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) més del límit establert, 10 vegades. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (2'30'') ha preguntat com està previst reforçar la seguretat a la ZEM de la Guinardera, després d'un segon robatori de material. El regidor de Seguretat Ciutadana i Esports, Francesc Carol (18'15''), ha explicat que s'estan estudiant mesures com sensors de moviment i seguretat privada.

Blázquez també ha preguntat on es reubicarà el rober solidari de l'entitat Gilgal. La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy (19'30''), ha explicat que s'està buscant un nou emplaçament.

La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán (3'45''), ha preguntat per un abocament al carrer de Fuerteventura. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (20'42''), ha explicat que l'Ajuntament sempre investiga l'origen d'aquestes situacions, però que en aquest cas no l'han trobat.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech (4'08'') ha demanat si el govern té coneixement dels senyals que indiquen la presència de radars a la Rabassada i si els treballs de millora de la seguretat d'aquesta via estan enllestit. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (21'30''), ha dit que té constància que les obres ja han acabat.

Puigdomènech també ha preguntat si hi ha algun problema polític quant a la concessió de llicències urbanístiques a Can Barata. El tinent d'alcaldia Duch ho ha negat i ha explicat que s'està fent un seguiment amb el veïnat per definir la reparcel·lació d'aquesta zona.

El regidor de Junts Eloi Rovira (5'40'') ha alertat sobre un augment de pintades a la ciutat. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (25'20''), ha assegurat que està "molt a sobre" d'aquest tema.

La regidora de Junts Sandra Casat (6'10'') ha preguntat si hi ha alguna previsió per fer accions per combatre la calor als centres escolars. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (26'35''), ha explicat que l'Ajuntament ha adreçat aquesta situació al Departament, que confia poder encabir les actuacions en els pressupostos.

La regidora de Junts Cristina Paraira (7'20'') ha preguntat quina previsió hi ha per habilitar una passera al pont de Can Vernet mentre no s'executin les obres de restauració. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (28'40''), ha assegurat que ja hi ha un pressupost per instal·lar un pas alternatiu; això sí, ha advertit que les obres seran llargues.

Paraira també ha proposat reubicar la parada de bus de l'avinguda del Pla del Vinyet amb el carrer de Ferran Romeu uns metres més endavant per evitar el perjudici al veïnat. El tinent d'alcaldia de Mobilitat, José Gallardo (30'20''), ha explicat que això dependrà de la gestió per part de l'AMB.

El portaveu de Junts, Josep Maria Vallès (10'35''), ha recordat que l'observatori sociològic situa la mobilitat com la gran preocupació del veïnat de Sant Cugat i ha preguntat quin pla té el govern en aquest sentit. Li ha respost l'alcaldessa, Mireia Ingla (32'), que ha repassat actuacions com l'anella verda, el nou conveni per al servei de busos amb l'AMB o l'habilitació d'aparcaments dissuasius.

Vallès també ha reclamat més flexibilitat a l'alcaldessa a l'hora de facilitar les intervencions de l'oposició. Ingla ha justificat que segueix el reglament orgànic municipal (ROM).

El regidor de Junts Albert Salarich (11'50'') ha explicat que alguns veïns han rebut amb recàrrec el cobrament del tribut metropolità. El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler (33'10''), ha recordat que aquest impost no és municipal i insta les persones afectades a adreçar les queixes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Salarich també ha fet un prec perquè "el teixit comercial local sigui vist com a soci, no com a proveïdor", en referència a les queixes de les llibreries que l'Ajuntament optava per comprar llibres per a les llibreries amb locals de fora de la ciutat. L'alcaldessa (38') ha recordat que la llei no permet fer-ho d'una altra manera.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (14'45'') ha proposat la creació d'un fons per garantir l'adquisició de llibres d'autors locals. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (38'40''), ha explicat que des de les biblioteques ja s'adquireixen llibres d'autors locals o amb vinculació amb la ciutat.

Brugarolas també ha proposat que s'instal·li mobiliari fix per a la pràctica d'escacs. L'alcaldessa (39') ha explicat que aquesta també és una petició del Club d'Escacs que des del govern s'està valorant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.