La Mirada i l'estructura verda centren l'atenció a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment de l'audiència pública d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de l'audiència pública d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

La defensa de l'entorn natural del parc del Bosc de Volpelleres, l'exigència de la construcció de l'escola La Mirada i la petició per potenciar una estructura verda a Sant Cugat. Són alguns dels temes que s'han abordat a l'audiència pública del ple municipal d'octubre, que Cugat Mèdia recull aquí íntegrament.

ESCOLTA-HO

Una estructura verda

En nom del Club Muntanyenc Sant Cugat, Carles Castell (4'40'') ha recordat que l'entitat va proposar que l'Ajuntament destinés el 0,5% de la recaptació de l'IBI a posar en marxa i implementar una estructura verda a Sant Cugat. Ha reclamat el compromís del govern perquè a partir del proper mandat es treballi en aquesta guia. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (7'70''), li ha respost que aquest és un tema en el qual està treballant l'àrea de Medi Ambient. En tot cas, ha especificat que, actualment, els comptes municipals destinen a aquest efecte 433.000 euros, més diners dels que suposaria el 0,5% de l'IBI. Malgrat això, ha allargat la mà a l'entitat per seguir treballant en pro del medi ambient i per concretar les propostes.

Defensa del Bosc de Volpelleres

Les entitats ecologistes que exigeixen la preservació del parc del Bosc de Volpelleres i la ubicació en un espai alternatiu de l'escola La Mirada. han intervingut per partida triple a l'audiència pública. Per una banda, el president d'ADENC, Joan Carles Salles (11'50'') ha instat l'Ajuntament de nou a buscar una alternativa per a la construcció del centre escolar; també ha recordat que el seu col·lectiu seguirà explorant la via judicial per aturar els treballs. També han intervingut, en nom de SOS Bosc de Volpelleres, Xavier Bona (15'30'') i Lourdes Marimon (19'10''), que han reivindicat la biodiversitat present en aquesta zona verda de la ciutat. Bona, per la seva banda, ha reclamat que li respongui "algú amb coneixement de causa".

Les tres intervencions les ha respost l'alcaldessa, Mireia Ingla (23'), que ha lamentat que els col·lectius ecologistes han estat "un obstacle permanent" per tirar endavant el projecte de La Mirada, que aquest mateix dilluns ha superat un nou tràmit plenari per arribar a bon port. Ingla ha defensat que el projecte respecta la integritat del parc del Bosc de Volpelleres i ha defensat que l'executiu no es mourà "ni un pèl" per fer realitat l'edifici de l'escola.

Defensa de l'escola La Mirada

En nom de l'AFA de l'escola La Mirada ha intervingut Marc Gilabert (33'16''), que ha lamentat les mancances amb què es troben les famílies de l'escola amb els mòduls: "Portem set anys sense menjador, gimnàs o cuina". Gilabert ha preguntat pel calendari de construcció del nou edifici. L'alcaldessa, Mireia Ingla (35'50''), ha assegurat que, abans que acabi l'any s'han de començar els treballs per trasplantar arbres i hauran de començar les obres.

Ingla també ha lamentat la falta d'unanimitat aquest dilluns per donar suport a l'adjudicació d'obres, en referència a Junts per Sant Cugat. El regidor d'aquest grup, Carles Brugarolas, ha demanat la paraula per les al·lusions, però Ingla no li ha permès la intervenció.

Més intervencions

Al torn de l'audiència pública també han intervingut Marcos Rodríguez (00'), Eduardo Ruiz (40'50''), Rosa Sasot (42'20'') i Josep Arcas (46'25'').



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.