Adjudicades les obres per construir l'escola La Mirada

Junts ha sigut l'únic partit que hi ha votat en contra perquè argumenta que no es va defensar prou la primera ubicació


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del projecte / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu del projecte / Foto: Ajuntament

L'escola La Mirada ha superat tots els tràmits administratius municipals per començar la seva construcció. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns amb els vots de tots els grups, tret de Junts per Sant Cugat, l'adjudicació de les obres. Així, la UTE Arno ha estat la guanyadora de la licitació pel que fa als treballs previs i l'edificació, que s'ubica al parc del Bosc de Volpelleres, i la Constructora San José s'encarregarà del condicionament de les instal·lacions. L'empresa jardinera Cedre assumirà els treballs de jardineria.

ESCOLTA-HO

Finalment, i després que la primera licitació quedés deserta, fet que va obligar a ampliar el pressupost, el projecte ja té empreses encarregades de la seva execució. Segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, els treballs previs (49.000 euros) s'allargaran dos mesos i la construcció de l'edifici (7,6 milions d'euros) està prevista fer-ho en un any i mig. També el sistema de condicionament i instal·lacions (1,6 milions d'euros), previst en uns altres 18 mesos. Les tasques de jardineria (53.000 euros), que es podran iniciar una vegada acabada la construcció, s'executaran en dos mesos.

Tots els grups municipals han donat suport al tràmit, tret de Junts per Sant Cugat que hi ha votat en contra de l'adjudicació de la construcció i s'ha abstingut en la resta de treballs. El regidor Joan Puigdomènech ha justificat aquest posicionament en "la manca de defensa del projecte original", que no requeria cap tala d'arbres. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha carregat contra Junts perquè els considera responsables "per mala gestió" del canvi d'emplaçament i de part del retard en el projecte. L'alcaldessa també ha lamentat l'interès a voler judicialitzar aquest procés.

Per poder dur a terme la construcció, el ple també ha donat llum verda per unanimitat a l'actualització del conveni amb la Generalitat, pel que fa al pagament. S'han corregit alguns errors materials de l'addenda signada al maig, com ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina. Com estava previst, el Govern assumeix 5,2 milions d'euros i l'Ajuntament 4,5 milions d'euros. El retorn dels diners per part de la Generalitat al consistori, però, s'allargarà fins al 2025.

L'última previsió feta pública per l'Ajuntament és que el cost final de l'escola sigui de 10,7 milions d'euros.

Procés judicial

Els tràmits municipals per a la construcció del nou edifici de La Mirada avancen. Tot i així, SOS Bosc de Volpelleres i l'Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura a Catalunya (ADENC) els mantenen als tribunals. L'última acció legal és un recurs, en aquesta ocasió al jutjat contenciós de Barcelona, amb què demanen 'mesures cautelars urgents' contra l'Ajuntament per l'aprovació del projecte de trasplantament de l'arbrat. Aquest juliol, el Jutjat Contenciós número 8 de Barcelona va denegar les mesures cautelars que demanaven SOS Bosc Volpelleres i ADENC en un recurs contenciós administratiu per aturar la construcció de l'escola. Les entitats ecologistes ja han presentat un recurs d'apel·lació contra la resolució.

Concentració

L'aprovació de l'adjudicació de les obres també ha provocat la resposta ciutadana. D'una banda, famílies de l'escola, que s'ubica en mòduls al costat de l'escola L'Olivera, s'han concentrat davant La Unió, on se celebra el ple, per reclamar la construcció del nou edifici sense més endarreriments. Per contra, membres de SOS Bosc de Volpelleres s'han concentrat a la plaça de Doctor Galtés per demanar que el centre es construeixi fora del bosc, en un altre emplaçament.



CONSULTA AQUÍ LA CRONOLOGIA DE LA CONSTRUCCIÓ DE LA MIRADA








Joan Puigdomènech

La manca de defensa del projecte original. Per portar endavant la construcció de l'escola, que és necessària i urgent, cal anul·lar una part del bosc i talar arbres d'un espai que és erm.

Mireia Ingla

Aquesta mala gestió, no només no hi hagut una rectificació, sinó que els responsables voten en contra d'un punt vital per a totes aquestes famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.