Sant Cugat endarrereix l'encesa dels llums de Nadal fins al 12 de desembre

La il·luminació nadalenca estarà activa menys dies i menys hores, però amb nous elements


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Nadal no arrencarà a Sant Cugat fins al 12 de desembre amb l'encesa dels llums. La il·luminació estarà activa entre les 18 i 23 h fins al 6 de gener, tret del 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, que s'allargarà fins a la una de la matinada. Són menys hores i menys dies que l'any passat, quan es van encendre a finals de novembre, fet que permetrà compensar la despesa energètica, ja que enguany l'Ajuntament ampliarà els punts d'il·luminació.

ESCOLTA-HO

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una modificació del contracte d'enllumenat que permet precisament l'adquisició de noves lluminàries. Es tracta de 204.537 euros per ampliar els punts de la il·luminació nadalenca, així com la substitució d'alguns elements.

Com ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, tot i que la decoració creix, el consum es podrà ajustar a unes 120 hores (l'any passat van ser 200). La recomanació de la Generalitat és d'unes 180 hores. Amb la reducció dels dies -de 43 a 27- i les hores d'encesa, Sant Cugat estima reduir el consum un 29% respecte al 2021.

L'any passat la il·luminació de Nadal a Sant Cugat va comptar amb 347.000 punts de llum distribuïts per tots els barris.


Pere Soler

Tenim una reducció en hores respecte a l'any anterior. La recomanació són 180 hores i l'any passat van ser unes 200. Ara estem entre 120 i 130. També una reducció dels dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.