Ingla, als ecologistes que demanen aturar la construcció de La Mirada: 'Deixin de ser un obstacle'

ADENC i SOS Bosc de Volpelleres veuen en la via judicial l'única manera de preservar l'entorn natural


Temes relacionats

Adjudicades les obres per construir l'escola La Mirada (17/oct/22)

La Mirada i l'estructura verda centren l'atenció a l'audiència pública (17/oct/22)


  • Comparteix:

Concentració d'ADENC i SOS Bosc de Volpelleres a la plaça del Doctor Galtés / Foto: Cugat Mèdia

Concentració d'ADENC i SOS Bosc de Volpelleres a la plaça del Doctor Galtés / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha criticat l'acció de les entitats ecologistes que volen aturar la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres. 'Han estat un obstacle permanent', els ha dit aquest dilluns a l'audiència pública del ple municipal, on ha defensat la compatibilitat del centre educatiu en l'entorn natural. A l'espai participatiu han intervingut representants d'ADENC i de SOS Bosc de Volpelleres, que han defensat que seguiran explorant la via judicial per assolir mesures cautelars que parin els treballs, l'inici dels quals està previst per a finals d'any.

El president d'ADENC, Joan Carles Salles, ha instat l'executiu a "treballar amb una ubicació alternativa" per a La Mirada. Per la seva banda, el membre de SOS Bosc de Volpelleres Xavier Bona ha lamentat que s'hagin descartat informes amb base científica que posen en valor la biodiversitat d'aquest espai verd.

L'alcaldessa, però, no s'ha conformat: "No estarem qüestionant les decisions de les comissions d'urbanisme?", ha dit en referència a les decisions tècniques que han donat la raó a la construcció de l'edifici. També ha celebrat que el ple municipal hagi donat llum verda aquest dilluns al tràmit plenari que adjudica les obres del projecte. "No ens mourem ni un pèl; avui hem fet pas definitiu, si vostès no posen pals a les rodes", ha apuntat.

La intervenció dels ecologistes ha arribat després que convoquessin una concentració a la plaça del Doctor Galtés, a pocs metres de La Unió, on s'ha celebrat la sessió plenària. A les portes d'aquest equipament, de fet, ha tingut lloc una altra protesta, però convocada per les famílies de La Mirada, que han reclamat una millora de les condicions de les instal·lacions, així com que es posi el fil a l'agulla perquè l'edifici sigui una realitat com més aviat millor.

Durant la manifestació, Carles Mercader, president de l'AFA La Mirada, ha destacat que es tracta d'una necessitat "de ciutat". "És la dotzena escola pública de Sant Cugat i ja fa més de 7 anys que porta un retard que no pot aguantar més per les instal·lacions en què estem actualment", ha afegit Mercader.

Pel que fa a la manifestació de SOS Bosc de Volpelleres, Lourdes Marimon, representant de la plataforma, ha estat l'encarregada de llegir el manifest i ha destacat que "l'escola La Mirada necessita un nou edifici, com cal". "Els nens i nenes necessiten una escola, però cal demanar alternatives fora del bosc", ha conclòs.






Joan Carles Salles

Només ens queda l'esperança de la via judicial, que pot plantejar mesures cautelars per parar el projecte de construcció.

Mireia Ingla

Només els demano que deixin de ser un obstacle. Allà hi ha uns infants que tenen una escola, però en mòduls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.