En Comú Podem reclama que es promogui el vot estranger des de l'Ajuntament

Els comuns consideren que no hi ha informació accessible relativa als tràmits necessaris per exercir el dret a vot de les persones estrangeres

Ramon Gutiérrez i Anna Lemkow a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 14/nov/22 per Sara Bella

En Comú Podem demana que l'Ajuntament de Sant Cugat es posicioni a favor del dret a vot de les persones estrangeres i que dugui a terme una campanya de difusió dels tràmits necessaris per poder exercir-lo. Així ho han explicat, aquest dilluns, en roda de premsa, el cap de llista de la formació local, Ramon Gutiérrez, i la tècnica en migracions a l'Ajuntament de Barcelona Anna Lemkow. Des del grup polític calculen que a les eleccions municipals de 2023 hi haurà al voltant d'unes 7.000 persones estrangeres amb dret a vot, tot i que a Sant Cugat hi ha 12.103 veïns empadronats majors d'edat i de nacionalitat estrangera.

Aquest decalatge es deu al fet que, segons la legislació vigent, només tenen opció a vot aquelles persones que el seu país d'origen formi part de la Unió Europea, o que sigui un dels països amb els quals l'estat espanyol té acord de reciprocitat: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago i Xile. Tot i això, per poder exercir el dret a vot, aquestes persones han de sol·licitar prèviament la seva inscripció al cens electoral.

És per això que des d'En Comú Podem reclamen al consistori que "si ja no hi ha temps de fer una campanya de difusió, com a mínim s'informi aquestes 7.000 persones a través d'SMS, correu electrònic, correu postal o trucada telefònica", ha explicat Gutiérrez. Una altra de les peticions dels comuns és que s'actualitzi al web municipal la informació referent al dret a vot de les persones estrangeres, que actualment encara recull la informació relativa a les municipals de 2019.


DECLARACIONS

Ramon Gutiérrez

Si no pot ser una campanya publicitària perquè ja no arribem a temps, com a mínim que facin l'esforç de posar-se en contacte amb aquestes 7.000 persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio