Junts per Sant Cugat veu 'inacceptable' una possible pròrroga del pressupost

Les mocions de Junts al ple: una per donar suport a les entitats, una altra centrada en el comerç i una en solidaritat amb les dones de l'Iran


  • Comparteix:

Els regidors de Junts Carles Brugarolas, Albert Salarich, Eloi Rovira, Josep Maria Vallès i Sandra Casat / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Junts Carles Brugarolas, Albert Salarich, Eloi Rovira, Josep Maria Vallès i Sandra Casat / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat considera 'inacceptable' la possibilitat que el pressupost municipal es prorrogui de cara al 2023. El portaveu del grup municipal, Josep Maria Vallès, ho atribueix 'a la desídia, a la falta de projecte o bé a què entre les tres forces del govern no hi ha acord'. Vallès, en una roda de premsa aquest dilluns, ha posat a disposició de l'executiu la seva formació per fer possibles uns comptes.

Tot plegat ho han dit en resposta a les declaracions del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, en una entrevista a Cugat Mèdia, on deixava la porta oberta a la pròrroga "perquè el nou govern que sorgeixi no tingui les mans lligades amb un pressupost que igual no és de les mateixes forces polítiques". El principal grup de l'oposició, però, no comparteix aquest posicionament, ja que el pressupost, ha apuntat Vallès, és "l'eina més important" que té un govern per treballar.

Preguntats també per la congelació de les ordenances fiscals, el regidor Carles Brugarolas ha lamentat que el fet que no se'n presentin de noves impedeix la presentació d'esmenes. Brugarolas ha tornat a criticar la gestió de Soler al capdavant de l'àrea d'Hisenda, la qual considera "nefasta" perquè "ho pateix el conjunt de la ciutadania".

Tres mocions

Junts presentarà tres mocions al ple municipal d'aquest mes, que se celebrarà dilluns de la setmana vinent. Una d'elles és per donar suport al teixit associatiu de la ciutat a l'hora de gestionar la sol·licitud de subvencions. Així, el grup reclama que l'Ajuntament sigui "proactiu" perquè les diferents àrees treballin de manera coordinada amb una finestreta única que doni resposta a les peticions de les entitats.

Un altre text que l'agrupació defensarà en seu plenària busca que s'intensifiqui el suport municipal al teixit comercial de la ciutat. Amb l'augment dels preus, en particular dels subministraments, Junts proposa que l'Ajuntament faci un inventari per detectar els comerços que més estan patint i establir així un "pla de xoc". Per al grup municipal, les mesures que es derivin s'haurien de materialitzar al gener i oferir un acompanyament als establiments almenys fins al juny.

Més enllà de Sant Cugat, Junts porta al ple una moció per donar suport a les dones de l'Iran, arran de les protestes per l'assassinat de Mahsa Amini. El text, que condemna tant aquest fet com la repressió, insta la comunitat internacional a "prendre part", així com donar atenció i acollida a les dones exiliades.


Josep Maria Vallès

Una de tres: o es desídia, o falta de projecte o que entre les forces polítiques no hi ha l'acord que hi hauria d'haver. Tenen majoria i podrien aprovar el pressupost amb tota la facilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.