Sant Cugat, ciutat en contra de la pena de mort

L'Ajuntament s'ha adherit al manifest d'Amnistia Internacional 'Ciutats per la vida'


  • Comparteix:

En blau, els països amb la pena capital abolida / Foto: CC RoyNickNorse

En blau, els països amb la pena capital abolida / Foto: CC RoyNickNorse

Sant Cugat diu no a la pena de mort. Ho fa adherint-se al manifest 'Ciutats per la vida', un text d'Amnistia Internacional que exigeix als governs d'arreu del món 'que facin els passos necessaris per a la suspensió total de les execucions i l'abolició universal de la pena de mort'. La proposta de l'associació arriba amb motiu de la commemoració de la primera abolició de la pena capital, el 1786 al Gran Ducat de la Toscana.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

El manifest referma l'oposició a la pena de mort "en tots els casos sense excepció, amb independència de la naturalesa i les circumstàncies del delicte, de la culpabilitat, innocència o altres característiques de la persona i del mètode emprat per l'Estat per dur a terme l'execució". L'associació qualifica de la pena capital d'"assassinat premeditat i a sang freda d'un ésser humà per part de l'Estat en nom de la justícia", cosa que "viola el dret a la vida proclamat a la Declaració Universal dels Drets Humans".

Amnistia apunta que actualment són 106 països on la pena de mort està abolida, però considera que "encara queda molt per fer". En aquest sentit, l'entitat ha registrat durant el 2021 un increment interanual del 20% de les execucions, la majoria de les quals a la Xina, l'Iran, Egipte, l'Aràbia Saudita i Síria. Actualment, hi ha 28.000 persones arreu del món al corredor de la mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.