Compromís de Sant Cugat amb els drets dels infants

El ple es compromet a invertir més en infància per afrontar els reptes que posen els drets de la infància al centre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'infants / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'infants / Foto: Localpres

El ple municipal ha refermat aquest dilluns el compromís amb els drets dels infants. A través d'una declaració institucional sota el lema 'Drets i emocions' i amb motiu del Dia Mundial de la Infància (que s'ha commemorat aquest diumenge), l'Ajuntament es conjura per 'assegurar la consecució dels drets' de la canalla, cosa que veu com 'una qüestió col·lectiva i d'obligat compliment'. Amb el text, Sant Cugat es compromet 'amb la promoció d'una major i més eficient inversió en la infància, garantint que s'assignen els recursos necessaris per afrontar els reptes indicats, amb els drets de la infància al centre'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

D'aquesta manera, la declaració assegura que s'impulsaran "mecanismes integrals de prevenció en matèria de salut mental en la infància i l'adolescència destinats a millorar el seu benestar emocional i, al mateix temps, promovent hàbits de vida saludables". En clau d'ensenyament, es tiraran endavant "polítiques de reforç educatiu que garanteixin l'accés equitatiu i efectiu a una educació de qualitat a través de beques i programes de suport, especialment per a infants a les seves primeres etapes educatives o en situació de vulnerabilitat".

La declaració també recull la importància de protegir els infants "davant de tot tipus de violència", així com treballar per garantir "un medi ambient saludable".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.