Les polítiques municipals d'Esports divideixen govern i oposició

Decau per la mínima la proposta de Cs perquè la regidoria d'Esports sigui de dedicació exclusiva i per augmentar el pressupost en aquesta àrea


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un partit de bàsquet de la UESC / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un partit de bàsquet de la UESC / Foto: Cugat Mèdia

L'oposició considera que l'equip de govern ha fet 'molt poc' en l'àrea d'Esports, cosa que l'executiu desmenteix. És el punt de conflicte que ha fet caure la moció de Cs perquè Sant Cugat disposi d'una regidora dedicada exclusivament a aquesta matèria, així com que s'incrementi la dotació pressupostària. El vot de qualitat de l'alcaldessa ha decantat la balança cap a la negativa.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Tant des del grup proposant com des de Junts per Sant Cugat han insistit a desvincular la proposta i l'argumentari de la figura de la persona que ocupa la regidoria d'Esports (ara Francesc Carol, el primer any i mig en mans de Gemma Aristoy). Tot i això, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona ha qüestionat l'argument: "L'últim regidor d'Esports [del mandat anterior del PDeCAT-Demòcrates] portava també les carteres de Joventut i Promoció de la Ciutat". La regidora ha lamentat que l'oposició "menysté" la tasca de l'executiu en aquest àmbit, i ha destacat el treball que es fa en reunions i trobades amb les entitats, així com l'assistència a les competicions de les diferents disciplines que tenen lloc a la ciutat.

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha justificat que el text busca enfortir l'àrea d'Esports des de tres "grans eixos": la creació d'una regidoria única, l'augment de la dotació pressupostària de l'àrea i l'augment dels diners que es destinen a les inversions. Aquest argument també l'ha rebutjat Madrona, que ha assegurat que Sant Cugat és el cinquè municipi de la demarcació de Barcelona que més inversions fa en esports. De la mateixa manera, ha enumerat les iniciatives que s'han tirat en el que va de mandat.

També hi ha dit la seva el regidor de Junts Albert Salarich, que ha retret a l'executiu treballar sense un pla estratègic. "S'han fet coses, però alertem que no es pot deixar de banda la mirada de futur", ha advertit.

La moció s'ha votat en dues tongades, a petició de la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán. Així, el punt 1, referent a la creació d'una regidoria única, ha quedat denegat amb els vots en contra dels regidors del govern, l'abstenció de la regidora no adscrita i el vot positiu de Cs i Junts. La resta de punts, referents a la dotació pressupostària, han caigut amb els vots en contra dels 12 regidors de l'executiu presents aquest dilluns al ple i els 12 a favor de l'oposició; el vot de qualitat de l'alcaldessa ha decantat la balança cap al no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.