Sant Cugat se suma a la commemoració del 25-N

A través d'una declaració institucional, el ple s'ha compromès amb la llibertat de les dones


  • Comparteix:

Polseres amb un dels lemes del 25N / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Polseres amb un dels lemes del 25N / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

El ple municipal s'ha adherit a la declaració institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, que es tornarà a commemorar a Sant Cugat aquest divendres, 25 de novembre. Per torns, un regidor de cada grup municipal i la regidora no adscrita han llegit la declaració durant el plenari, amb un text que subratlla que la violència masclista té moltes formes i que el seu impacte depèn 'de la garantia d'accés a drets bàsics per a la seva reparació'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

El manifest també parla de les violències sexuals com un component "central" del patriarcat. "No tenen a veure amb el sexe sinó amb el poder. El poder de cosificar, d'humiliar, de dominar, de disciplinar, de generar por i de restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones", segueix. A més, recorda que la major part de les agressions, les cometen amics, parelles, companys d'estudis o de feina, veïns, familiars o referents propers.

Així doncs, la declaració assegura que els feminismes han posat el consentiment al centre, fent notar que "la llibertat sexual inclou practicar sexe tan sovint com es vulgui i amb qui es vulgui, així com rebutjar fer-ho". A banda, s'explica que els feminismes han exigit "que es faci efectiva la diligència deguda dels poders públics i que s'erradiqui tota forma de violència institucional". "Una responsabilitat que abasta tant les polítiques de prevenció com les de reparació, les quals han d'estar suficientment dotades de recursos econòmics i requereixen la màxima col·laboració i cooperació interinstitucional i intersectorial", conclou.

D'aquesta manera, l'Ajuntament es compromet amb la llibertat de les dones, afegint que aquest compromís "ens ha de fer també una societat més lliure".

Les dones que viuen una situació de violència masclista poden recórrer a una línia d'atenció trucant al telèfon 900 900 120.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.