Diana Riba reflexiona sobre l'extrema dreta i la guerra contra Ucraïna

La xerrada, organitzada per ERC, ha tingut lloc, aquest divendres, al Casal de Joves de Torreblanca


  • Comparteix:

Diana Riba durant la xerrada al Casal de Joves de Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

Diana Riba durant la xerrada al Casal de Joves de Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

L'auge de l'extrema dreta als governs europeus, recentment exemplificat amb el resultat de les eleccions italianes, és el tema que ha centrat la xerrada de l'eurodiputada santcugatenca Diana Riba, aquest divendres, al Casal de Torreblanca. Durant l'acte, organitzat per ERC, Riba ha posat èmfasi en la importància de 'frenar' l'expansió dels partits d'extrema dreta, ja que, si bé 'a Sant Cugat i a Catalunya encara tenen un paper molt minoritari, al Parlament Europeu ja hi ha arribat l'extrema extrema dreta, que és aquella que ja s'atreveix inclús a canviar les polítiques que han fonamentat Europa', ha explicat l'eurodiputada.

En aquest sentit, Riba considera que "hem de deixar de pensar en l'extrema dreta com un perill llunyà, perquè ja ens ha guanyat". Per combatre-la, l'eurodiputada confessa que "no té la solució", però sí que té clar que "la fragmentació de les esquerres no ajuda" i que, a més, aquestes han d'aprendre a simplificar els discursos per arribar més a la gent. "Vox amb un tuit ja t'ho ha dit tot, nosaltres necessitem tota una conferència, per no deixar-nos cap matís i per tenir en compte totes les sensibilitats", ha ironitzat.

Al final de l'acte, els assistents ha plantejat algunes preguntes a l'eurodiputada, i el debat a virat cap a la guerra contra Ucraïna. "Amb aquesta guerra, Rússia ha trobat la manera de perjudicar Europa sense atacar-la militarment, ja sigui amb el tancament del gas o amb la pujada de la inflació, accions que estan derivant en una crisi socioeconòmica molt important", ha dit.


Diana Riba

A Sant Cugat és evident, però a Catalunya també, l'extrema dreta encara té un paper molt minoritari, però hem de pensar que al Parlament Europeu ja no només hi ha l'extrema dreta, sinó que hi ha la que anomenem extrema extrema dreta, que és la d'aquells que ja s'atreveixen a canviar les polítiques que han sigut el fonament d'aquesta Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.