L'Ajuntament demana que les estacions de Sant Cugat s'incloguin dins la primera corona tarifària


  • Comparteix:

CiU, ERC i PP voten a favor de la moció, mentre que PSC i ICV la consideren 'oportunista'

CiU, ERC i PP voten a favor de la moció, mentre que PSC i ICV la consideren 'oportunista'

El ple municipal ha aprovat, amb els vots de CiU, ERC i PP, una moció que reclama incloure Sant Cugat a la primera corona tarifària del transport metropolità. Els defensors de la proposta consideren que abaratir a la meitat el preu de la tarjeta T-10 per anar a Barcelona afavoriria l'ús del transport públic. De la seva banda, PSC i ICV han criticat la moció, que els socialistes han qualificat d'oportunista, irresponsable i deslleial.

Amb els vots de de CiU, ERC i PP, el ple municipal ha aprovat una moció presentada per la federació nacionalista -amb esmenes d'ERC- que reclama la inclusió de Sant Cugat dins la Zona 1 de Transports. La incorporació de les estacions dels FGC de la nostra ciutat a la primera corona no hauria de suposar, segons subratlla el text de la moció, un encariment dels bitllets per als trajectes a ciutats directament veïnes, com ara Rubí i Cerdanyola.

Els defensors de la proposta argumenten que abaratir el cost del bitllet per anar a Barcelona afavoriria l'ús del transport públic i acabaria amb la situació 'discriminatòria' que viu actualment Sant Cugat. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, considera que no és just que els santcugatencs paguin el doble que les persones que viuen, per exemple, a Castelldefels, per desplaçar-se a Barcelona.

Joan Recasens

Els usuaris del transport públic passarien a pagar de 12,60 euros, que és el que paguen ara, a pagar 6,30 euros. No és just que anar de Sant Cugat a Barcelona, o a l'inrevès, costi el doble que de Barcelona a Castelldefels.


De la seva banda, PSC i ICV-EA han votat en contra de la moció, en considerar que la proposta va en contra de la integració tarifària acordada l'any 2001. Les crítiques més dures han sorgit des del grup socialista, que qualifiquen la campanya d'irresponsable, deslleial i falsària. Escoltem el seu portaveu, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

A més de ser una campanya irresponsable i deslleial, és una campanya falsària. Això que diuen és mentida perquè no expliquen que s'apujaran els preus dels que vagin a la UAB, a Terrasa i Sabadell.


La moció també insta a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a revisar les condicions tarifàries dels col·lectius més desafavorits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.